Tumblr, TikTok‘un oyun kitabından ilham almış olduğu teknoloji platformları arasına katıldı. Kapsamlı bir yenilile adından söz ettirmeyi planlayan şirket, kullanıcılarının karşısına algoritma tarafından önerilen içeriklerin bulunduğu bir akış çıkarmayı planlıyor. Tumblr’ın çalışanlarına yönelik bloğunda yapılmış olan paylaşım da şirketin hazırlık içerisinde olduğunun işaretini veriyor.

Tumblr’ın yapmış olduğu açıklamasında oldukça açık ve net olduğu söylenebilir. Yapılan açıklamada, hem yaklaşan değişikliklerin nedenlerinden hem de Tumblr’ın mevcut eksikliklerinden dürüst bir şekilde bahsediliyor.

“Altta yatan sorun, Tumblr kullanımının kolay olmaması. 15 yaşında bir marka olmak zor. Çünkü marka bir kişinin Tumblr’a ilişkin önyargılı izlenimlerinin bagajını taşıyor.”

Tumblr kullanıcı sayısını artırmak amacıyla TikTok’un taktiklerinden yararlanacak

Mevcut akışın modası geçmiş durumda

Tumblr, yeni özellikler hakkında kesin ve detaylı ayrıntılar paylaşmasa da, gelecek olan özellikler hakkında oldukça büyük ipuçları da vermiş bulunuyor. Temel amaçlarından birinin “uygulama her açıldığında muhteşem içerikler sunmak” olduğunu belirten şirket, mevcutta bulunan akışı için “modası geçmiş” şeklinde tanımını yapıyor.

Bunun için tüm ön çıkan akışlarda algoritmik sıralama yeteneklerinin geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalar üzerinde devam edildiğini belirtilirken, “kullanıcıların Tumblr’daki canlı toplulukların nerede olduğunu anlamalarının kolaylaştırılacağı” ifade edildi. 

Şirket, yeni kullanıcıları çekmenin anahtarının, içerik oluşturucu dostu özelliklerin yanıtların ve yeniden bloglamaların çalışma biçimindeki iyileştirmeler gibi unsurlarını da içeren oluşturulmasında olduğunu belirtiyor.

Tumblr kullanıcı sayısını artırmak amacıyla TikTok’un taktiklerinden yararlanacak

Tumblr, TikTok’a benzer özellikler sunan tek platform olmayacak

Tumblr, kullanıcılara TikTok’a oldukça benzeyen bir deneyim sunma sözü veriyor. TikTok’un Instagram, Facebook ve YouTube gibi platformlar üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak, bu duruma şaşırmamız gerekiyor. Yakın gelecekte, Tumblr kullanıcılarını algoritma tabanlı içerik önerileriyle dolu ana akışlar, içerik üreticilerine yönelik dostu özellikler, geliştirilmiş yorum ve sohbet araçları bekliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir