Oyun dünyasının en iddialı serilerinden Star Wars serisinin enlerini listeledik. İşte tüm zamanların en iyi Star Wars oyunları…

Star Wars oyunları, film serisiyle benzer bir ilgi görüyor. Filmi sevenlerin oyunu, oyunu sevenlerin ise filmi de tercih ettiği bu özel dünyada bugüne kadar pek çok farklı Star Wars versiyonu piyasaya sunuldu. Çok farklı yapımların olması ise hangi Star Wars oyununun daha iyi olduğunu merak ettiriyor. İşte 10’dan geriye doğru sayım ile tüm zamanların en iyi Star Wars oyunları…

İşte Tüm Zamanların En İyi Star Wars Oyunları

Star Wars: The Old Republic’ten LEGO Star Wars: The Skywalker Saga’ya kadar çok geniş bir alanda farklı versiyonların piyasaya sunulması oyun zenginliği yaratıyor. Ancak ilk defa bu seriyi oynayacaklar için de işler bir o kadar karışıyor.

Tüm Zamanların En İyi Star Wars Oyunları
Tüm Zamanların En İyi Star Wars Oyunları

10. Star Wars: The Old Republic

Çıkış tarihi: 13 Aralık 2011

EA, Star Wars için MMO tarzında bir versiyonu Star Wars: The Old Republic ile piyasaya sundu. Broadsword Online Games tarafından yönetilen Old Republic’in hikayesi zengin ve fantastik. Üç bölümden oluşan hikaye üstelik bugüne kadar sayısız güncelleme de aldı. Bu nedenle ilk 10 içerisinde yer almayı da başardı.

9. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Çıkış tarihi: 5 Nisan 2022

Farklı platformlarda desteklenmesiyle daha fazla oyuncuya ulaşmayı başaran LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, LEGO oyunu olmasıyla da farklı oyuncuların ilgisini çekti. Star Wars tarihindeki diğer oyunlardan farklı olarak The Skywalker Saga, ana filmlerin dokuz hikayesini de içeriyor. Oyuncular bu 9 hikayeyi de oynayabiliyor. LEGO oyunu olmasına rağmen oyun dinamikleriyle etkileyici yapıda olan bu versiyon Lego ve Star Wars sevenlerin vazgeçemeyeceği serilerden birisi.

8. Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

Çıkış tarihi: 28 Mart 2002

Lego versiyonu ile aynı yıl piyasaya sunulan Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, yine zengin bir platform desteğine sahip. Tek oyunculu bu versiyonda, Jedi Outcast ile fark yaratılıyor.

7. Star Wars: Republic Commando

Çıkış tarihi: 1 Mart 2005

Eski versiyonlardan birisi olan Star Wars: Republic Commando, konsol ve bilgisayarlarda destekleniyor. En iyi orijinal Xbox oyunlarından biri olarak kabul edilen Republic Commando, kısa sürede geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başardı.

6. Star Wars Jedi Knight: Dark Forces 2

Çıkış Tarihi: 10 Ekim 1997

En eski Star Wars versiyonlarından birisi olan Star Wars Jedi Knight: Dark Forces 2, 1997 itibariyle piyasaya sunuldu. İlk versiyona göre büyük geliştirmelerin yer aldığı 2. versiyonda FPS tarzıyla dikkat çekiyor. Üstelik bu versiyon ile duyurulan çok oyunculu mod da Star Wars Jedi Knight: Dark Forces 2’nin geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmasını sağlamıştı.

5. Star Wars: Battlefront 2

Çıkış Tarihi: 17 Kasım 2017

PlayStation 4, Windows, Xbox One’da desteklenen Star Wars: Battlefront 2, EA’dan devralınarak yeniden geliştirildi. Tek oyunculu olarak oynanan bu oyunda, 2017 itibariyle yeni bir çıkış yapıldı.

4. Star Wars Jedi: Fallen Order

Çıkış Tarihi: 15 Kasım 2019

Respawn Entertainment tarafından geliştirilen bu oyun çok farklı platformlarda destekleniyor. Oyun, geniş bir oyuncu kitlesine sahip lan Star Wars hayranlarının beklentilerini karşılamak adına yoğun bir çalışma sonucunda piyasaya sunuldu. Tüm zamanların en iyi oyunlarından birisi olmayı başaran Fallen Order, seriyi oynayanların mutlaka denemesi gereken versiyonlarından.

3. Star Wars: Knights Of The Old Republic 2 – The Sith Lords

Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2004

Üzerinden 20 yıl geçmiş olmasına rağmen en iyi Star Wars oyunları listesine ilk üçte yer almayı başaran 3. Star Wars: Knights Of The Old Republic 2 – The Sith Lords, KOTOR 2 olarak da biliniyor. Çok fazla sevilmesi, oyuna özel bir kısaltmanın dahi geliştirilmesini sağladı.

2. Star Wars Jedi: Survivor

Çıkış Tarihi: 28 Nisan 2023

Piyasaya yeni sunulan versiyonlardan birisi olan Star Wars Jedi: Survivor, EA’nın en başarılı olduğu yapımlardan birisi. Oyun özel ve sürükleyici hikayesinin yanı sıra oyun serisinde de önemli bir aşamanın kaydedilmesini sağladı.

1. Star Wars: Knights Of The Old Republic

Çıkış Tarihi: 16 Temmuz 2003

2003 yılında tanıtılan ve KOTOR olarak adlandırılan bu oyun, yıllar geçip pek çok farklı versiyon piyasaya sunulsa dahi popülerliğini kaybetmedi. Oyun eleştirmelerinin dahi yüksek notlar verdiği bu oyun, bu özellikleriyle en iyi Star Wars oyunu olmayı başardı. RPG türündeki bu oyunda oyuncular kendi yolculuklarını ve kaderlerini belirleyebiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir