Oyuncular arasında PES kısaltma adı bilinen Pro Evolution Soccer, Türkçe spikerli PES 13 sürümü ile beraber ülkemizde de milyonlarca oyuncu tarafından tercih edilmeye başlandı. Oyunun son sürümü ve diğer versiyonlarında kullanabileceğiniz taktikler hakkında bilgi edinmek isterseniz sizde yazımızdan faydalanabilirsiniz. Pro Evolution Soccer, yani oyuncular arasında bilinen kısaltması ile PES, diğer ülkelerin yanı sıra aynı zamanda ülkemizde de oyunseverlerin tercihe ettiği ilk oyunlardan biridir. Özellikle erkeklerin sosyalleşmesi için oldukça başarılı bir alternatif olarak karşımıza çıkan Pro Evolution Soccer oyunu Playstation cafelerin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. 

PES 2017, PES 2018, PES 2019 ve PES 2020 sürümleri de tercih ediliyor olsa da PES 13’ün yeri her zaman başkadır. Şöyle ki 2010’lu yılların başlarında sunulan PES 13 oyunu diğer sürümlere en çok tercih edilen seridir. Oyunun sunulmasının üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen halen oyuncular tarafından ilgiyle tercih edilen bir oyundur. Arkadaşlarınız ile toplandınız ve PES 13 ile partilemek istiyorsunuz, rakiplerinizin karşısında başarı elde etmek için gerekli taktikleri bilmeniz gerekiyor. 

PES 2013, PES 2014, PES 2015, PES 2016, PES 2017, PES 2018, PES 2019 ve PES 2020 fark edilmeden kullanılabilecek taktikler

PES oynarken rakiplerinize göre başarı elde etmek için oyunun taktikleri hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. Şöyle ki oyunda zaman zaman gol yiyecek, haksız yere kırmızı kart alacak ya da gol atmak istediğinizde topunuz direkten dönecek. Fakat tüm bu aksiliklere rağmen pes etmek yok. Oyunun en önemli taktikleri hakkında bilgi edinmek için sizde yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

– Diziliş taktiği

PES oyununda herkesin mutlaka taktik belirleme ekranın saatlerce bekleyerek arkadaşlarını da bekleten bir arkadaşı vardır. Bu arkadaş özellikle de takı dizilişi konusunda zorlanır ve sık sık dizilişi değiştirir. Çünkü usta PES oyuncunun bildiği üzere en önemli taktik oyuncuların dizilişleridir. Diziliş taktiği konusunda kendinizi geliştirerek çok daha başarılı bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. 

3-2-4-1 dizilişi

Tüm PES oyunlarında genellikle İngiltere milli takımının diziliş taktiği olarak bilinen 3-2-4-1 dizilişi, diğer birçok ülkenin de diziliş taktiği konusunda etkili sonuçlar sunuyor. Özellikle de orta sahada kendini göstermek isteyen oyuncular için 3-2-4-1 dizilişi önem arz ediyor. 

4-2-3-1 dizilişi

4-2-3-1 dizilişi, sert değilde daha kontrollü bir şekilde oynamak isteyen oyuncular içindir. Son derece planlı bir diziliş olarak belirlenen 4-2-3-1 dizilişi, orta sahada daha başarılı paslar atmak konusunda başarılı sonuçlar sunacak. 

Bu diziliş daha agresif değil de kontrollü oynamak isteyenlerin tercih edebileceği diziliş. Gayet oturaklı bir diziliş olmasıyla beraber orta sahada da güzel paslar yapılmasına imkan tanır. 

2 1 19

Manchester City, ara pas ve Agüero kombosu

En çok tercihe dilen PES 13 sürümünün efsanevi ve bir o kadar da hata dolu olan taktiği olarak değerlendirilir. Oyunda karşınızda hangi takım olursa olsun ara pas ile Agüero’yu rakip defansın arkasına kaçırıyor ve mutlaka gol atılıyordu. Aslına bakıldığında bunun oyunun hatası olduğunu söylemek yanlış olmayacak fakat oyuncular bunu sıklıkla kullanılıyorlar. Peki bu taktik nasıl kullanılıyor?

– Agüero’yu diziliş ekranında en ileriye alın.

-Orta sahada kısa paslarla rakip kaleye yaklaşın,

– Ara pasları güzel olan futbolcunuzla her fırsatta Agüero’ya ara pas deneyin.

– Atacağınız her 10 pastan en az 4’ü Agüero’ya ulaşacak, garantisi yüksek pozisyonlar yaşayacaksınız.

PES PC, Playstation ve Xbox, Manchester City – ara pas- Agüero taktiği

– Manchester City takımını seçin.

– Daha sonra oyun planı sekmesine gelin.

– Takım Planı / Pozisyonu Düzenle sekmesine gelin.

– Agüero’yu rakip takımın neredeyse kalesinin içine kadar sokun.

– Oyunda rakip ceza sahasına kadar kısa paslarla gelin.

– Son pası her zaman Agüero’ya verin.

PES

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir