Fotoğrafçıların çektikleri fotoğrafları düzenlemek için en çok kullandığı uygulamalardan bir tanesi olan Lightroom, özel ayar seçeneklerine sahiptir. Lightroom’u kullananlar bu özel ön ayarlar ile daha hızlı bir şekilde fotoğrafları düzenleme şansına sahip olmaktadır. Eğer Lightroom’a yeni başlıyorsanız ya da işlerinizi daha kısa süre içerisinde daha profesyonel bir şekilde tamamlamak istiyorsanız Lightroom için hazırlanmış en iyi ön ayarları mutlaka denemelisiniz.

Lightroom ön ayarı nedir?

Lightroom ön ayar bir çeşit filtredir. Resimlerinize önceden ayarlanmış efektleri uygulamak ya da özel kaydırıcıları kullanarak küçük düzenlemeler yapmak bu ön ayarlar ile çok daha kolaydır. Hem profesyonel fotoğrafçılar hem de amatörler için en iyi Lightroom ayarları ile sizler de tanışarak bu zaman kazandıran kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.

1 3
Chris Hau

Chris Hau

Kanada’nın en popüler Youtuberlarından bir tanesi olan Chris Hau, fotoğraf çekimleri ile dikkat çekiyor. Şehir fotoğrafı çekiyorsanız bu ön ayarlar işinizi oldukça kolaylaştıracak. Web sitesi üzerinden çok sayıda farklı ön ayarı satan Chris Hau, buna karşın ücretsiz olarak indirilebilecek paketleri ile de Lightroom kullanıcılarına fırsat tanıyor.

2 3
Vintage Presets by That Icelandic Guy

Vintage Presets by That Icelandic Guy

İzlandalı bir diğer Youtuber olan Arnulfur, Lightroom düzenlemesi yapanların takip etmesi gereken diğer bir kişi. Ücretli seçeneklerin yanı sıra ücretsiz seçenekleri ile de paylaşımlarda bulunan Arnulfur, manzara fotoğraflarınızı çok daha etkileyici kılıyor.

3 1
Architecture Presets by Kohki Yamaguchi

Architecture Presets by Kohki Yamaguchi

Kohki Yamaguchi, etkileyici bir portföyü olan bir fotoğrafçı ve film yapımcısı. Tokyo’da yaşayan ve etkileyici fotoğrafları ile fotoğraf sektörüne gönül verenlerin yakından takip ettiği film yapımcısı ve fotoğrafçı, üstelik Adobe ile yaptığı özel anlaşmalar sayesinde bir dizi ücretsiz Lightroom ön ayarını kullanıcılar ile paylaşıyor. Özellikle şehir ya da mimari fotoğraflar çekiyorsanız bu ön ayarlar işinizi çok daha kolay hale getirecek.

Scenic Preset Lightroom
Scenic Presets by Creative Tacos

Scenic Presets by Creative Tacos

Fotoğrafçılık ve grafik tasarım alanında içerik oluşturucular için zengin bir kaynak sunan Creative Tacos, Adobe uygulaması için destek veriyor. Favori hazır paketlerden yeni paylaşılan özel ön ayarlara kadar farklı fotoğraf içerikleri için resmi adreslerinden ücretsiz bir şekilde indirime işlemleri yapabilirsiniz

5 2
Clean Face by Preset Love

Clean Face by Preset Love

Portre ya da bir model ile yapılan fotoğraf çekimleri için destek alabileceğiniz bu ön ayarlar fotoğraflardaki yüzleri ve ifadeleri ön plana çıkarıyor. Kolay bir şekilde uyarlanabilecek olan ön ayarda üstelik renklerin canlılığı da arttırılıyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir