TSMC Başkanı Mark Liu akıllı telefonlara ve bilgisayarlara olan talebin düştüğüne inanıyor! Mark Lui’ye göre birçok etken var, işte detaylar…

Dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi TSMC, akıllı telefon ve bilgisayarlara olan talebin düştüğünü açıkladı. Şirket yaptığı açıklamalarda bu duruma çeşitli faktörlerin neden olduğunu belirtti.

Apple’ın yetersiz talep nedeniyle 2022’de iPhone SE üretimini azaltacağı haberleri gündemin ilk sıralarında yer aldı. TSMC’ye göre akıllı telefonlara ve bilgisayarlara ilgi neden düşüyor? Gelin hikayenin detaylarına birlikte göz atalım.

TSMC’ye göre çin azalan çip talebinde kilit rol oynadı

TSMC Başkanı Mark Liu, Çin’deki jeopolitik belirsizliğin ve korona virüsünün yükselişinin akıllı telefon talebinde düşüşe yol açtığını açıkladı. Cumhurbaşkanı, işlemciler alanındaki sorunun da üreticiler için maliyetlerin artmasına yol açtığını, bu durumun telefonları da etkilediğini ve talebi olumsuz etkilediğini kaydetti.

Çin dışında Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmaya baktığımızda iPhone SE 2022 modelinin beklentileri karşılamadığı düşünülüyor. Apple analisti Ming-Chi geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı bir gönderide iPhone SE 2022’nin beklentileri karşılayamadığını duyurdu. Bu nedenle Apple, modelin üretimini %20 oranında azaltmayı planlıyor.

Mark Liu, pazar talebinin düşmesine rağmen şirketin büyüme hedeflerinin değişmeyeceğini söyledi. TSMC ayrıca akıllı telefon işinde hala güçlü bir talep segmenti olduğunu duyurdu. Böylece talep ile üretim arasında düzenlemeler yapacaklar.

Mark Liu da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sektördeki herkes, genel tedarik zinciri boyunca artan maliyetlerden endişe duyuyor. Yarı iletken endüstrisi bu maliyet artışını zaten ve doğrudan yaşadı”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir