TSMC başkanı Wei Zhejia tarafından yapılan açıklamalarda şirketin yatırımlarını aktif bir şekilde sürdüreceğini belirtildi. Bu açıklamaların hemen ardından gündeme gelen yeni haberlerde ise şirketin yeni bir fabrika için hazırlıklara başladığı ve hem üretim kapasitesini artırmak hem de üretimi çeşitlendirmek adına Taichung bölgesinde yeni bir fabrika için inşaata başladığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde bu bölgeyi ziyaret gerçekleştiren şirket başkanının bu ziyaretinde de benzer iddialar konuşulmuştu. Yeni gündeme gelen rapor ile birlikte konuşulan iddiaların doğru olduğu da ortaya çıktı.

Şirket sık sık basın açıklamaları ile durum hakkında bilgilendiren bir yapıya sahip olsa da yeni fabrika yatırımları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak gündemde yer alan haberlerde, şirketin bu bölgede yapacağı yeni fabrika ile birlikte 2nm sürecini de başlatacağı belirtiliyor.

Çip krizinde TSMC büyük oynuyor

İşlemci üretiminde dünyanın en güçlü markalarından bir tanesi olan TSMC, özellikle çip krizinin yaşandığı dönemde ciddi bir yatırım süreci yaşadı. Üretim kapasitelerinin artırılması ve yeni bölgelerde yeni fabrikaların kurulması ile birlikte etkinliğini her geçen gün artıran şirket şimdi yeni bir fabrika kurulumu ile de gündeme geldi. Üstelik raporlarda görevlendirilecek kişiler dahi açık bir şekilde belirtiliyor. Şu an için bölgede yapılacak yatırım ile ilgili resmi bir açıklama olmadığından dolayı detaylara ulaşılabilmiş değil. Ancak şirketin bu konu ile ilgili kapsamlı bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Doğu kaynaklarında yaygın bir şekilde yer bulmaya başlayan bu haberlerde, özellikle 2025 yılında 2 nm üretim teknolojisi ile seri üretime geçişin hedeflendiği belirtilmişti. 2025 yılı hedeflerine ulaşılabilmesi adına yeni yapılacak olan fabrikanın büyük bir öneme sahip olduğu düşünülüyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde yeni bir yol haritasını açıklanması mümkün görünüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir