Trump’ın Truth Social’ı indirmelerde büyük bir düşüş görüyor. Trump’ın yeni medya saldırısı başarısız mı oldu?

Bazı “gerçekler” eski ABD Başkanı Donald Trump için acı verici. Donald Trump’ın kendi sosyal medya platformu Truth Social, beklenen ilgiyi görmedi. 22 Şubat’ta App Store’da yayınlanan uygulama, indirmelerde %93’lük bir düşüş gördü.

Donald Trump’ın Twitter’a alternatif olarak hayata geçirdiği sosyal ağı Truth Social, devralınmasının ardından yeni kullanıcı sayısında büyük bir kayıp yaşadı. İlk etapta sadece iOS kullanıcılarına tanıtılan sosyal ağın artık etkisini kaybettiği düşünülüyor.

Trump sosyal medyadaki başarısızlığına inanamadı

22 Şubat’ta duyurulan Truth Social’ın başından beri birçok kusuru var. Yüzlerce kullanıcı, hata raporları almak veya uzun kuyruklara yönlendirilmek de dahil olmak üzere platforma kaydolmakta zorluk yaşadı.

Mobil analitik firması Sensor Tower’a göre, iOS için Truth Social uygulaması indirmeleri haftada 60.000’e düştüğünü açıkladı. Sensor Tower analisti Stephanie Chan’a göre, Truth Social indirmeleri lansman haftasından bu yana yüzde 93 düştü.

Şu ana kadar 1,2 milyon indirmeyi aşan True Social, aslında Trump’ın aktif olarak kullandığı bir platform değil. Şimdiye kadar Trump’ın hesabından sadece bir reklam yayınlandı. Truthsocial.com’un ilk haftasında 6 milyon ziyaretçisi vardı, ancak son haftalarda bu sayının 2 milyondan az olduğu bildirildi.

Ancak, Truth Social’ın yeni kullanıcılar için bir bekleme listesi olduğunu unutmayın. Yani platforma kayıt olmak isteyen kullanıcıların bir süre beklemesi gerekiyor ve bu da uygulama indirme sayısında gecikmeye neden olabiliyor.

Tüm bu sonuçlardan sonra eski başkanın sosyal ağlarındaki hareket başarısız olmuş görünüyor. Truth Social’ın ivme eksikliğinden giderek daha fazla hüsrana uğrayan Trump, danışmanlarına şunları söyledi: “… ‘Ne oldu’ gibi sorular sormakla suçlandı

Trump ayrıca Mayıs 2021’de “Donald J. “Trump’ın Masasından” adlı bir blog projesi başlattı. Ancak bu proje de bir aydan az süren proje kısa sürede iptal edildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir