Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın hayata geçirdiği Truth Social sosyal medya uygulaması, çok kısa bir süre içerisinde App Store’un en çok indirilen uygulaması olarak adından söz ettirmeyi başardı. 

Volkswagen ile Tesla arasında Lidar sensörü polemiği yaşanıyor

Truth Social uygulaması ABD’de heyecan yaratmayı başardı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından kurulan Truth Social, ABD App Store’da en çok indirilen ücretsiz uygulama olarak adından söz ettiriyor. Uygulama 20 Şubat tarihinde kullanılmaya başlamıştı. Truth Social adlı söz konusu bu sosyal medya uygulaması, ön kayıt yaptırılan kullanıcıların sahip olduğu Apple akıllı cihazlara otomatik olarak indirildi. Kurulum için talebi o kadar yüksekti ki bazı kullanıcılar indirmede çeşitli sorunlarla karşılaştı ve şu şekilde bildirimler yapıldı; “Yoğun talep nedeniyle sizi bekleme listemize aldık.”

11 9

Trump’ın sosyal medyalara girişi engellenmişti

Sosyal ağın yaratıcıları, uygulamanın Mart ayının son günlerine kadar Amerika Birleşik Devletleri genelinde tam olarak aktif edileceği belirtiliyor. Daha sonrasında ise Truth Social, diğer ülkelerdeki kullanıcılara da sunulacak. Donald Trump’ın, 6 Ocak 2021’de destekçilerine şiddet çağrısında bulunmakla suçlandığını ve ardından ise Twitter, Facebook ve YouTube’dan engellendiğini de hatırlatmak gerekir. Eski ABD Başkanı bu yaşanılanlara cevap olarak kendi sosyal ağını yayınlayacağını belirtmişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir