TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı gelecekte Netflix’e alternatif olabilecek bir platform için hazırlıkların yakın zaman içerisinde başlayacağını belirtti. 

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Uluslararası Genç İletişimciler Forumu’nda yaptığı konuşmada TRT’nin 2023 yılı içerisinde Netflix’e alternatif olması adına uluslararası bir dijital platform geliştireceklerini planladıklarını dile getirdi. Uluslararası Genç İletişimciler Forumu’nda bir konuşma gerçekleştiren Sobacı, günümüzde süslü kavramlar altında zehirli düşünceler ve teyide ihtiyaç duyulan bilgilerin sunulduğunu dile getirerek insanların etkisi altında kaldıkları durumları bile doğru analizleyemediklerini belirtti. İnsanların okudukları şeylerin doğruluğunu sorgulamadan farklı bir bilgiye geçildiğini dile getiren Sobacı, bu durumu bireyi anlamsızlığa iten ve gerçek ile yalanın sınırlarının bulanıklaştığı bir dönem olarak belirtti. 

Mehmet Zahid Sobacı, Sosyal Medyanın Yalan Haberlerle Dolduğunu Düşünüyor

trt netlix alternatifi bir platform cikartmayi planliyor

Sosyal medyanın ve dijital ortamların mevcut kirliliğine de değinen Sobacı durumu özetlerken şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medya, bireylerin daha özgür bir şekilde fikirlerini ortaya koyabildiği bir alan olacağı iddia edilirken bir anda yalan haberin ve dezenformasyonun mecrası hâline geldi. Sosyal medya kullanıcılarının %70’i sosyal medyayı bilgi ve haber kaynağı olarak kullandığını söylüyor. Sosyal medya, bilgi ve haber kaynağı olma işlevi üstlendiği andan itibaren, kaçınılmaz olarak dezenformasyon ve manipülasyonun yoğun bir şekilde yaşandığı alanlar hâline dönüştü.”

Kamu yayıncılığını bu şartlar altında öneminin daha da arttığını dile getiren Sobacı, TRT’nin 2023 yılında Netflix’e alternatif uluslararası bir dijital platform çıkarmayı planladığını da sözlerine ekledi.

iOS Netflix indirmek için

Android Netflix indirmek için

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir