Trendyol hizmet verdiği ülkeler arasında Ukrayna’yı dahil etmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili resmi temaslar kuruldu.

Savaş nedeniyle zorlu bir süreçten geçen Ukrayna için Trendyol harekete geçti. Ülkede hizmet vermek isteyen Trendyol, yaptığı girişimlerde önemli bir aşama kaydetti. Yurt dışına açılmasıyla Azerbaycan, Almanya gibi pek çok ülkede hizmet veren Trendyol, kısa süre içerisinde ülkedeki faaliyetlerine başlayacak. Geçtiğimiz gün Ukrayna’da temsililer ile görüşme gerçekleştiren Trendyol yönetimi, bu görüşmelerden de olumlu sonuçlar aldı. Yapılan açıklamada Trendyol yatırımının Ukrayna’da olumlu karşılandığı ifade edildi.

Trendyol Ukrayna'da Hizmet Verecek
Trendyol Ukrayna’da Hizmet Verecek

Ukrayna’da Trendyol Zirvesi

Trendyol’un Ukrayna yatırımı için en önemli zirveler geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Zirvede Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Alexander Kamyshin yer aldı. Toplantı sonrasında konuyla ilgili detaylar Ukrayna basınında da yer alırken haberlerde Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko’nun Trendyol yatırımı değerlendirmesine yer verildi. Svrydenko “Türk şirketlerinin savaşın bitmesini beklemeden Ukrayna’da yatırım yapmaya hazırlanmalarını önemli buluyorum. Bu ilgi, savaş zamanında hızla ilerleyen yüksek teknoloji sektörü ve savunma sanayiinin ötesine uzanıyor. Lojistik ve pazaryeri alanında da ihracat odaklı iş birliğine yoğun ilgi var. İş birliğimizi geliştirmenin ve daha güçlü ekonomik bağlar kurmanın yollarını değerlendirdik. Artan ticaretin ülkelerimizi birbirine daha da yakınlaştıracağına inanıyorum.” diyerek Trendyol yatırımına vurgu yaptı. Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerde de yatırımın önemli olduğu düşünülüyor.

Polonya Deposu Kullanılacak

Trendyol’un ülkedeki faaliyetlerinde elini kolaylaştıracak bir detay da bulunuyor. Öyle ki Polonya’da kullanımda olan ve 3 milyonluk stok kapasitesine sahip olan depo, Ukrayna bölgesine yapılacak hizmetlerde kolaylık sağlayacak. Ülkede hizmet verilmeye başlanmasıyla birlikte lojistik yatırımları ve planlamaları da gerçekleştirilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir