Trendyol, 2050 yılına kadar kendisi ve ortakları için karbon nötr olma planını açıkladı.

Trendyol Emlak projesi rafa kalktı

Sürdürülebilir Etki Planı adı altında yapılan açıklama, Trendyol’un elektrik üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, gelecek planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sürdürülebilir Etki Planı” adlı bir rapor yayınlayan şirket, Dünya’yı korumak ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için yapacağı bir şeyi açıkladı. “Dünyamızın her geçen gün daha yaşanılmaz hale geldiği bilinmektedir. Artan karbon emisyonları ve su kirliliği söz konusu olduğunda “geleceğimiz için” bir şeyler yapılması gerektiği açık” diyen Trendyol bu sefer elinden gelenin en iyisini yapıyor gibi görünüyor. Çünkü şirket açıklamasına göre 2050’ye geldiğimizde Trendyol’un her alanda karbon nötr olmak istediğini belirtiyor.

Trendyol’un “Sürdürülebilir Etki Planı”, Türkiye e-ticaret ekosistemi için bir ilk. Hedeflerine ulaşmak ve daha sürdürülebilir bir dünya bırakmak için tüm detayları düşünen şirket, ambalaj yönetiminden sosyal yatırıma kadar her konuda yer alan 2.000’den fazla kişiyle görüştü. Bu tür toplantıların tümü en son Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri raporu tarafından oluşturulmuştur. Peki Trendyol’un ana teması ‘Dünya’ ve ‘İnsan’ olarak adlandırdığı projesi nedir?

Lojistik merkezi, 2025’in sonuna kadar sıfır sertifika alacak

Firmanın yaptığı açıklama şu şekilde;

Trendyol’un asla başarısız olmamasını sağlıyoruz. Çünkü firma çalışmalarına direkt paketleme bölümünden başlayacak. Bu durumda; 2023 yılı sonunda paketleme oranı %70’e yükselecek. 2025 yılı sonuna kadar tüm Trendyol lojistik firmaları sıfır sertifikası almayacak.

Trendyol ürünleri kalıcı olacak

Trendyol’un destek stratejisi sadece ambalaj sektörüyle sınırlı değil. Şirket ayrıca sattığı ürünleri de gözden geçirecek. Bu durumda; 2030 yılına kadar Trendyol ürünlerinin %20’si %100 sürdürülebilir malzemelerden üretilecek. Ayrıca bu ürünleri üreten tedarikçiler de bu sürece katılacaktır. Trendyol, tüm tedarikçilerinin çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) standartlarına uymasını şart koşar.

Trendyol 2040’ta karbon nötr olacak!

Trendyol’un sözleriyle, şirketin karbon nötrlük planı için ilk hedefinin 2040 olduğu söylendi. Bu nedenle, Trendyol 2040 yılına kadar karbon nötrlük planını bir işaret olarak tamamlamış olacak. 2050 yılında Trendyol değer zinciri de bu sisteme dahil edilecektir. Bu nedenle 2050 yılında Trendyol ve tüm ortakları sıfır karbon çağına girecek.

Peki siz Trendyol’un bu adımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir