Toyota Başkanı Akio Toyota yaptığı açıklamada, elektrikli otomobillerin bazı eksikliklerini ortaya koydu.

Toyota, siber saldırı nedeniyle Japonya’daki üretimini durdurdu

Her yeni elektrikli otomobilin birbiri ardına piyasaya sürülmesiyle, bu elektrikli otomobilin gerçekten çevre dostu olup olmadığı konusunda devam eden bir tartışma var. EV’ler sürüş sırasında gaz yaymazlar, ancak otomobil üretim aşamasında tüketilen emisyonların ve gücün çoğunun fosil yakıtlardan geldiği gerçeği büyük bir soruyu gündeme getiriyor. Toyota Başkanı Akio Toyota da yaptığı açıklamada elektrikli otomobillerin bazı olumsuzluklarını ortaya koydu.

Toyota’ya göre elektrikli otomobiller sanıldığı kadar çevreci değil

Akio Toyota, tüm araçların elektrikle çalışması halinde Japonya’nın yaz aylarında elektriksiz kalacağını iddia ediyor. Toyota, tüm ülke sakinlerinin elektrikli araba kullanmasına izin vermek için gereken altyapının 135 milyar ila 358 milyar dolar arasında mal olacağını söyledi.

Bakanları fosil yakıtlı araçlara yasak getirilmesi önerisiyle de eleştiren Toyota başkanı, bu kişilerin elektrikli otomobillerin yaratabileceği durumları hesaba katmadan konuştuklarını öne sürdü. Toyota, Japonya benzinli arabaları yasaklamak için acele ederse, otomobil endüstrisinin mevcut iş modelinin çökeceğini ve milyonlarca kişinin işsiz kalacağını savundu.

Toyota, elektriğinin çoğunu kömür ve doğalgazdan elde eden Japonya gibi bir ülkede elektrikli otomobillerin çevreye hiçbir faydasının olmadığını da söyledi. Bu nedenle Toyota başkanı kısa vadede elektrikli araçların bu tür ülkelerde karbondioksit oranını artıracağını söyledi.

Toyota, elektrikli otomobillerin maliyeti nedeniyle toplumun tüm kesimleri için çekici olmadığına da inanıyor. Elektrikli otomobillerin özellikle yeni düzenlemelerle rakipsiz kalacağını söyleyen Başkan Toyota, otomobil satın almanın çoğu insan için imkansız olabileceğini iddia ediyor.

Toyota başkanı tüm bu açıklamalarla birlikte elektrikli araçlarla ilgili soru işaretlerine yeni sorular ekledi. Peki siz elektrikli arabalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir