Japonya merkezli olarak hizmetlerine devam eden otomotiv devi Toyota, her geçen gün kendini geliştirmek adına çeşitli yenilikler üzerine çalışmaya devam ediyor. Toyota, uzaktan araba çalıştırma özelliğini için abonelik sistemi sistemini benimseyecek. Peki Toyota’nın uzaktan araba çalıştırma aboneliğinin ücreti ne kadar olacak?

Toyota, uzaktan araba çalışma özelliğini kullanıma sunmak için oldukça sıra dışı bir adım atacağını bildirdi. Başarılı otomotiv şirketi bir abonelik hizmeti üzerine çalışıyor. Sürücülerin bazı özelliklere erişim sağlamak adına aylık ödeme yapması isteniyor. Şirket tarafından alınan bu kararın detayları oldukça merak edildi. 

Huawei P50 Pocket adıyla yeni katlanabilir modelini tanıtacak

Toyota arabalarda uzaktan çalıştırma özelliği gelişiyor

Japonya merkezli olan dev isim Toyota, üretimi gerçekleştirmiş olduğu otomobillerde yer alan bazı özelliklerin kullanılması için her ay içerisinde belirlenen bir miktarda ödeme yapılması gerekecek. Abonelik istemeyen sürücüler anahtar üzerinde yer alan bazı özelliklerden faydalanamayacak. The Drive tarafından sunulan bir rapordan elde edilen bilgilere göre 2018 ve daha sonra piyasada yerini alan Toyota otomobillerin deneme süresinin son bulmasının ardından uzaktan araba çalıştırma özelliği için abone olunması gerekir. Yeni bir Toyota otomobile sahip olan sürücüler acil yardım ve uzaktan işlevsellik gibi özelliklerin yer aldığı deneme sürümünü kullanabilecekler. Deneme süresinin son bulmasından sonra ise söz konusu bu fonksiyonları kullanmaya devam edebilmek için ise abonelik yapması gerekecek. 

2 12

Denem süresinin ne kadar uzun süre kullanılacağı ise paket içeriğine göre farklılık gösterecek. Örnek vermek gerekirse, deneme süresi Audio Plus paketinde 3 yıl iken Premium Audio Plus paketinde ise 10 yıl olacak. Kullanıcılar, bu sürenin sona ermesinin ardından her ay içerisinde belirli bir miktarda ödeme yaparak Remote Connect olarak adlandırılan uzaktan çalıştırma özelliğine kullanmaya devam edebilecek. Premium Audio Plus paketi ile beraber gelen 10 yıllık bir deneme süresi uzun olarak değerlendirilebilir ancak esasında bu süre pek de uzun değildir. Şöyle ki iSeeCars tarafından yapılan bir araştırmaya bakıldığında, ortalama olarak bir araç sahibinin arabasını yaklaşık olarak 8,4 yıl kullanmaya devam ettikleri bilgisi ortaya çıkıyor. Toyota marka araç sahipleri ise otomobillerini 9 yıl boyunca kullanmaya devam ediyor. 10 yıllık bir deneme süresince otomobillerin farklı kişilere satılması durumunda, uzaktan çalışma fonksiyonunun devre dışı kalması durumu ortaya çıkabilir. Ancak bu konu ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadır. 

Toyota’nın bu abonelik hizmeti karşısında ne kadar ücret talep ettiği de belli oldu. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bilgilere göre Remote Connect özelliğini kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar abonelik yaparak aylık 8 dolar ya da yıllık 80 dolar ödeme yapması gerekecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir