Yeni şarj edilebilir otomobil C-HR, dünyada ilk kez Türkiye’de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota Avrupa bölgesindeki ilk batarya üretim hattının da Sakarya’da kurulacağını açıkladı. Bu üretim hattı, yıllık 75 bin adet batarya kapasitesi ile üretimi destekleyerek, ilk etapta alanında uzman olan 60 çalışana istihdam sağlayacak. 

toyota sarj edilebilir hibrit otomobilinin turkiyede uretilecegini duyurdu 1

Türkiye’yi hibrit otomobil üretimi yapan Toyota’dan 6 milyar 952 milyon TL’lik yeni yatırım müjdesi haberi geldi. Dev şirket, Sakarya’daki fabrikasının kapasitesini arttırarak yıllık 162 bin adet hibrit ve şarj edilebilir otomobil ile 44 bin adet batarya üretimi sağlayacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, Toyota Otomotiv Sanayi’ye proje bazlı devlet yardımı verildi. Proje bazlı devlet yardımı kapsamında Toyota Otomotiv Sanayi’ye, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi ve vergi indirimi gibi teşvikler uygulanacak. 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Erdoğan Şahin, bu projede üzerlerine düşen görevleri büyük özveri ile üstleneceklerini belirterek, “Bu önemli gelişme, güçlü üretim kabiliyeti ile farklı beklentilere cevap verebilecek nitelikte araçlar üretme anlamında yüklendiğimiz sorumluluklar açısından bize duyulan güvenin yeni bir göstergesidir. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye çalışanları ve tedarikçileri adına bu güzel haberi paylaşıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Hep beraber tüm enerjimizle çalışarak, Sakarya’ya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir