Otomobil dünyasının en güçlü markalarından bir tanesi olan Toyota, elektrikli araçlar için 13.6 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketini açıkladı.

Otomotiv sektöründe öncü bir marka olabilmek adına bugüne kadar pek çok yeniliğe yer veren Toyota, elektrikli araçlarda kullanılacak piller için özel bir çalışma gerçekleştirilecek. 2030 yılına kadar yapılacak çalışmaları kapsayan yeni yatırım programı kapsamında piller için toplam 13.6 milyar dolar harcanması bekleniyor. Özel bir sunum ile yeni teknolojileri ve yatırım planları için detaylı paylaşımlarda bulunan şirket, otomobil başına düşen pil maliyetini yarıya yarıya indirerek hem pil teknolojisinde öncü hem de araçlarını daha uygun fiyatlar ile sunmayı hedefliyor.

Şirketin mevcut yatırım programı ile birlikte elektrikli araç bataryalarında istenen performansı sunması ise sektörde büyük bir dikkat çekmesini sağlayacak sadece kendi araçları için değil elektrikli araç üreten diğer şirketlerle de mevcut teknolojiyi satma konusunda çalışma yapma imkanı bulacağı ondan dolayı sektörde önde olmayı ve daha fazla gelir elde etmeyi de mümkün hale getirecek.

Toyota’nın gelecek planlarında neler var?

Şirketin aynı zamanda 2035 yılı için önemli bir hedefi bulunuyor. Yapılacak çalışmalar kapsamında 2035 yılında karbon nötr hale gelmeyi hedefliyor. Şirket daha önce yaptığı açıklamalarda 2050 yılına kadar karbon nötr hedefi olduğunu açıklamıştı. Yapılan yeni açıklama ile birlikte bu konuda daha hızlı bir şekilde aksiyon almak isteyen Toyota, 15 yıl daha önce şirketin daha çevreci bir hale getirilmek istendiği belirtti. Şirket karbon nötr hedeflerine ulaşabilmek adına özellikle araç boyama yöntemlerinde farklı teknolojilere geçiş yapacak. Yapışkan film gibi alternatifleri kullanacak olan Toyota, böylece çevreye olan zararını azaltacak ve çevreci bir şirket olma yolunda önemli bir aşama kaydedecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir