Toyota otomotiv sektöründe yerini yıllardır koruyor. Karşısına güçlü rakipler çıkmasına rağmen dünyada en çok satış yapan ve tercih edilen araba markası konumunda. Son verilere göre Japon üretici Toyota şirket 2023 yılında global de 11,23 milyon araç satışı gerçekleştirdi. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında %7,2 ile yükselen satışlar, firmanın satış tarihinde en yüksek orana yükseldi. Özellike son zamanlarda tercih edilen hibrit model araçların satışı %31,4 artış ile 3,42 milyona yükseldi. Elektrikli modellerin satışı 4 kat artarak 104 bin 18’e yükseldi. 

Toyota zirveyi korudu

Bu satış oranlarına Toyota grubundan Daihatsu ve kamyonet üreticisi olan Hino satışları da dahil edildi. Firma yapmış olduğu resmi açıklamada satışların en yüksek olması değil, güvenlik ve kalite birinci öncelikleri olduğunu söyledi. Japon firmanın en büyük rakibi olan Volkswagen AG 2023’te 9,24 milyon araç satıldığını açıkladı. Bu sonuçlara göre Toyota küresel satışta 4 yıldır liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Toyota Motor ise 2023 yılında küresel alanda araç üretimini yüzde 8,6 artırdı ve 11,52 milyona yükseltti. Üretimin artmasında Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika talepleri olumlu yansıdı.

Toyota Araç Satımında 4 Yıldır Lider Konumunda

2023 yılında en çok satılan araba modeli 

Ek olarak 2023 yılında en çok satan araç modeli hakkında da bilgi verelim. Yıl sonunda öğrendiğimiz bilgilere göre Tesla Model Y dünyanın en çok satan otomobil modeli oldu. Jato’nun verilerine göre 1,23 milyon araç satışı yapan Tesla, 1.07 milyon satılan Toyota RAV4’ün ve  1,01 milyon satılan Toyota Corolla’nın önüne geçti. Almanya’da üretimi sağlanan Tesla Model Y, yıl genelinde Avrupa’nın en çok satışı yapılan elektrikli araba modeli oldu. Totalde 254 bin adet satış yaparak Tesla Model Y, Avrupa’da oldukça beğeni topladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir