Touchpad nasıl devre dışı bırakılır? Bu soru birçok kullanıcının sorduğu konular arasında yer almaktadır. Bu yazıda touchpad’in nasıl kapatılacağını anlatacağız

Touchpad’i dizüstü bilgisayarınızda kapatmanın birkaç yolu vardır. Bu özelliği devre dışı bırakmanın birçok yolu vardır. Touchpad nasıl devre dışı bırakılır? Sorularınıza cevap arıyorsanız. Doğru yere geldiniz Touchpad’i devre dışı bırakmanın bilinen tüm yollarını bu yazıda açıkladık. Touchpad’i nasıl devre dışı bırakacağınız aşağıda açıklanmıştır!

Yardım tuşunu kullanarak Touchpad kapatma

Bu mod aslında dizüstü bilgisayar üreticisi tarafından sağlanan ek bir yöntemle gerçekleştirilir. Tuş yardımı için satın aldığınız dizüstü bilgisayarda Touchpad’in üstünde veya yanında küçük bir düğme olacaktır. Bu tuşa basmak Touchpad’i devre dışı bırakır. Söylediğimiz gibi, tüm dizüstü bilgisayarlarda bu tuş yoktur ve bu yardımı yalnızca dizüstü bilgisayar üreticisi bu tuşu yerleştirdiyse kullanabilirsiniz.

Tuş kombinasyonunu ile Touchpad’i devre dışı bırakın

İlk yöntemi kullanamıyorsanız endişelenmeyin. Çoğu dizüstü bilgisayar üreticisi, düğmenin yanına bir yardım tuşu yerleştirmek yerine onu Fn tuşuna atayarak işleri kolaylaştırmayı tercih ediyor. Bu atama genellikle f9 düğmesi için yapılır. Önemli olan f9 düğmesinin üzerinde Touchpad simgesini görüp görememenizdir. Touchpad simgesi varsa, kısayol ile kolayca devre dışı bırakabilirsiniz. Touchpad’i kapatmak için fn f9 tuş bileşimini kullanın.

Touchpad çalışmıyor sorunu çözüm yöntemleri

Touchpad sürücüsü ile kapatma

Bu yöntemi ELAN üzerinden kullanabilirsiniz. ELAN sürücüsü ile Touchpad’i kapatmak çok kolay. Bunu yapmak için Başlat menüsünün yanındaki arama simgesine tıklayın ve çalıştır yazın. Ardından rundll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL main.cpl ,, 0 kodunu yazın ve Enter’a basın. Görüntülenen ekranda ELAN sekmesine tıklayın, Cihazı Kapat’a tıklayın ve Uygula’ya tıklayın. İşlem tamamlandı. Touchpad artık devre dışıdır.

BIOS ile Touchpad kapatma

İlk üç adım işe yaramazsa, son çare BIOS kullanarak Touchpad devre dışı bırakmaktır. Çoğu BIOS’ta Touchpad devre dışı bırakma özelliği bulunur. Peki BIOS’a nasıl girilir?

Güncelleme Ayarları ve Güvenlik Sıfırlama ve Gelişmiş Başlangıç ​​Seçenekleri altındaki Şimdi Yeniden Başlat düğmesini tıklayın. Bu eylem bilgisayarı yeniden başlatır.

Gelişmiş yeniden başlatmada, önce başlatma seçenekleri görünür. Açılan pencerede birçok seçenek göreceksiniz. Dokunmatik yüzey genellikle alttadır. Touchpad seçeneğine tıklayın ve Devre Dışı Bırak seçeneğini işaretleyin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Touchpad’in artık devre dışı olduğunu göreceksiniz.

Windows 8 veya 8.1 kullanıyorsanız, Windows C tuşlarına basın, Ayarlar simgesine tıklayın ve sağ alt bölümde Bilgisayar ayarlarını değiştir’i seçin. Bilgisayar ayarlarında Genel sekmesine gidin ve Gelişmiş başlangıç ​​altında Şimdi yeniden başlat’ı tıklayın. Alternatif olarak, kapatma menüsünde Yeniden Başlat’ı tıklatırken Shift tuşunu basılı tutun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir