Tayvan merkezli yonga üreticisi TSMC, piyasa değeri açısından Çin’in internet devi Tencent’i geride bırakarak bir kez daha Asya’nın en değerli şirketi oldu. TSMC’nin piyasa değeri 450 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Yapay Zeka Teknolojileri ve Çip Talebi

TSMC’nin hisseleri, yapay zeka teknolojilerine olan talepteki artışın yanı sıra çeşitli ülkelerin yarı iletken endüstrisine destek vermesi nedeniyle yükseldi. Yüksek performanslı çiplere olan talep, şirketin hisselerinin yaklaşık yüzde 6 artmasını sağladı.

Tencent'i geride bırakarak TSMC Asya'nın En Güçlü Şirketi Oldu

Tencent’in Değerindeki Değişim

Tencent, geçtiğimiz ay neredeyse hiç değişmeyerek, Çin ekonomisindeki yavaş toparlanmanın ortasında piyasa değerini artırmayı başardı. Ancak TSMC’nin yükselişiyle birlikte, Tencent’in piyasa değeri 405 milyar dolar seviyesinde kalarak bu ünvanı kaybetti.

TSMC’nin Teknoloji Sektöründeki Üstünlüğü

Türkiye Çip Üretimine Başlıyor! İlk Çip 1 Yıl İçerisinde Üretilecek!

TSMC, dünyanın önde gelen çip üreticilerinden biri olarak teknoloji sektöründe üstün bir konumda. Yapay zeka, bulut bilişim ve diğer gelişen teknolojilerin ihtiyaç duyduğu yüksek performanslı çiplere olan talebe karşın şirketin üretim hacmi ve yüksek teknolojilerinden dolayı değerini arttırmakta.

Yarı İletken Endüstrisine Verilen Destek

Bazı gelişmekte olan ve gelişmiş  ülkeler, yarı iletken endüstrisine destek vererek bu sektörün büyümesini teşvik etmekte. Bu destek, TSMC gibi şirketlerin tekel güçlerinin değerinin anlaşılmasını sağlatarak ve buna karşın yatırımların şekillenmesine neden oluyor. bütün bunlar günün sonunda TSMC’nin Asya’nın en değerli şirketi konumuna yükselmesine katkıda bulunmakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir