3D modelleme yapabilen bir program olarak kullanılan Tinkercad hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için bu rehberi hazırladık. Uygulamayla ilgili her şey burada!

2 Boyutlu Çizimleri Animasyona Çeviren Yazılım: K-Sketch (Video)

Tinkercad, 3D modeller oluşturmaya izin veren bir programdır. Autodesk tarafından geliştirilen bu yazılımın kullanımı kolaydır. Herkesin rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanan bu uygulamanın amacı 3D modeller oluşturmayı basit ve kolay hale getirmektir.

Masaüstü, tablet ve mobil cihazlarda kullanılabilen uygulama ile mimarlık, kurumsal tasarım ve eğitim ile ilgili profesyonel içerikler oluşturabilirsiniz. Uygulama, kullanıcılarına sağladığı konfigürasyonda çok kullanışlıdır. Tinkercad uygulamayı bilgisayara indirerek veya resmi web sitesine giriş yaparak kullanılabilir. Uygulamayı kullanmak için internet bağlantınızın olması gerekir.

Tinkercad özellikleri nelerdir?

Telefon, bilgisayar ve tabletlere indirilmeden kullanılabilen Tinkercad, birçok farklı ve kullanışlı özelliğe sahiptir. Uygulamanın tasarımından dolayı istediğiniz gibi bir tasarım oluşturabilirsiniz. Tinkercad’in genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Genç yaşlı her yaştan insan sade tasarımlar yapabilir.
  • Tasarıma yeni başlayanlar için özel; “Misafir istekleri” alanı desteği vardır.
  • Özel efektler, 3D animasyon, animasyon ve ışıklandırma gibi birçok örnek desteği bulunur.
  • Kullanıcılar örneklere bakarak çizimlerini yönlendirebilirler
  • Animasyon desteği alınabilir.

Tinkercad ne yapar?

Tinkercad, birçok sektör için 3D tasarım hazırlığı sağlar. Bu uygulamaya internet tarayıcınızı kullanarak 3 boyutlu tasarımlar oluşturabilir ve kaydedebilirsiniz. Tinkercad yazılımının sunduğu adımları takip edebilir ve profesyonel olarak farklı modeller oluşturabilirsiniz. Uygulama ayrıca yararlı komutlar sağlar. Bu yardımcı komutlarla tasarımınızı kolayca şekillendirebilirsiniz.

Tinkercad uygulamasına girdikten sonra ana sayfada bulunan “editöre başla” bölümüne tıklayınız. Uygulamaya Linux, Windows ve Mac işletim sistemlerine sahip bir bilgisayar tarayıcısı üzerinden erişilebilir.

Tinkercad nasıl kullanılır?

Tinkercad’e giriş yapmak ve tasarım yapmak için bir hesaba ihtiyacınız yok. Uygulamada profilinizi özelleştirebilirsiniz. Ayrıca planlarınızı kaydedebilir ve yaptıklarınızı gözden geçirmek için daha sonra açabilirsiniz. Uygulamayı bilgisayara indirmeden resmi web sitelerini açabilir, uygulamaları tasarlayabilir ve kaydedebilirsiniz.

Bu uygulamayı ilk kez yüklediğinizde, ana sayfada “editörü başlat” sekmesine tıklanır. Oradan, görüntüleme platformunu açmanız gerekir. Platform açıldığında, ilk hareket kurallarını öğrenmeyi mümkün kılan bir döner merdiven örneği görüntülenir. Bu alanda küçük bir eğitim uygulama tarafından sağlanmaktadır.

Planlama araçlarının kullanımına giriş, genel program ve programda yapılması gerekenler açıklanmıştır. Dilerseniz kendi yarattıklarınıza imza atmak için ücretsiz bir hesap açabilirsiniz. Hesabı açtıktan sonra bir profil oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz şablonları kaydedebilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Tasarım yaparken basit geometrik şekillerden ve programlardan da yararlanabilirsiniz. Geometrik şekli orijinal yapmak için şekli değiştirebilirsiniz. Orijinal çalışma oluşturmak için formun yerleşimi ve boyutuyla da oynayabilirsiniz. Stillerin üzerine yeni stiller ekleyebilirsiniz. Modeli silerek de yeni bir konfigürasyon elde edebilirsiniz. Hazır modeller 3D yazıcı kullanılarak oluşturulabilir. Basılı olarak bir versiyon elde etmek mümkündür.

Tinkercad modellemesi oluşturma prosedürü nedir?

Kaliteli düzenleme araçları içeren Tinkercad’de bir model oluşturmak için belirli adımların takip edilmesi gerekmektedir. İzlenecek adımlar şunlardır:

  • Uygulamada bir alana bir nesne eklenerek, düzenlemesi ve boyutu için bağlam değişikliği yapılmalıdır.
  • Öne çıkması ve öne çıkması için nesnenin her iki tarafına bir veya daha fazla farklı öğe ekleyin. Bir şey eklerken “set” düzeltilecek.
  • Eklenen maddeleri isterseniz silinmiş formda getirebilirsiniz.
  • Bileşenler bir araya getirilerek işlem tamamlanır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir