Dünyanın en çok kullanılan arkadaşlık uygulaması Tinder, kullanıcılar için güvenli bir ortam sağlamak adına yeni bir özelliği kullanıcıların beğenisine sundu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre artık ABD’deki kullanıcılar, eşleşmiş oldukları kişilerin geçmişi ve sabıkası ile ilgili aramada bulunabilecek. 

Pek çok kişi tarafından bilindiği üzere tüm insanlık artık zamanlarının pek çoğunu internet ortamlarında geçiriyor. Tüm işlerini, etkileşimlerini bu sosyal medyalar üzerinde yapıyor. Elbette ki durum böyle olunca da sosyal konuların dijital ortamlara yönelmesi de kaçınılmaz oluyor. İnsanların birbiriyle olan ilişkisi veya arkadaşlık kurmak adına kullanmış oldukları çevrim içi randevu uygulamaları da dünya genelinde fazla kullanılan platformlar arasında yer alıyor. Fakat bu tarz platformların bazı olumsuz durumlar yaşatabileceği de bilinen en önemli gerçeklerdendir. Sonuçta burada bu mecradan tanışılan kişiler ve onların geçmişi ile ilgili olarak herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bu durum karşısında da daha sonra korkutucu sonuçların yaşanması mümkün olabiliyor. Şimdi ise dünyanın en popüler arkadaşlık uygulamalarından biri olan Tinder’dan bu konuda önemli bir hamle geldi.

2 4

Eşleşilen kişilerin suç geçmişi hakkında bilgi edinilebilecek

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Tinder, ABD’de yer alan kullanıcılar için yeni bir özellik sunduğunu açıkladı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre bu özellik, kullanıcılar eşleştikleri insanların geçmişi ile ilgili bilgi almasını sağlayabilecek. Aynı zamanda söz konusu bu özelliği ile herhangi bir kar amacı olmayan ve insanların da sabıka kayıtları çevrim içi olarak yayınlanan Garbo adlı kuruşun yardımıyla kullanıma uygun hale getirildi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Tinder, uygulamayı daha güvenli hale getirmek için Garbo ile ortaklık yaptığını dile getirmişti. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, uygulamada yer alan mavi kalkana tıklamasının ardından Garbo’nun internet sitesine ve milyonlarca kişinin bulunduğu veri tabanına ulaşım sağlayabilecek. 

2021’de en çok satan telefonların 7’sini iPhone oluşturuyor

Bunun ardından ise eşleşilen kişinin adı, telefon numarası gibi özel bilgiler site içerisinden aratılabilecek ve eğer varsa sabıka kaydına ulaşabilecek. Ek olarak ise bu özellik ile ilgili ilk olarak iki kullanımın ücretsiz olacağı, fakat daha sonra ise kullanıcılarda  her bir geçmiş aratması için de 2.50 dolar ücret alınacağı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre geçmiş sorgulamada şiddet içerikli suçları olan kişiler hakkında uyarı verilecek. Uyuşturucu bulundurma gibi şiddet içermeyen küçük çaplı suçların ise hizmet içerisinde yer almayacağı dile getirildi. Bu sistem ile uygulama daha güvenilir bir hal alacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir