Tüm dünyada oldukça popüler olan Tinder nedir, nasıl kullanılır, ücretli midir? Bu yazıda, çoğu kullanıcının sorduğu soruları cevaplayacağız.

Tinder sahte profil devrini bitiriyor!

2022’de Tinder Scammers (Tinder Hunter) belgeselini izleyen birçok kişi Tinder’ın nasıl kullanıldığını merak ediyor. Bizde bu yazımızda bu hizmetle ilgili en sık sorulan soruları yanıtlayacağız.

iOS için Tinder indir

Android için Tinder indir

Tinder nedir?

Tinder ilk olarak 2012 yılında kampüste kullanıma sunuldu ve bir flört uygulaması. Size yeni insanlarla tanışma fırsatı veren bir uygulama, tüm dünyada hızla popülerlik kazanıyor.

Uzun yıllardır popülerliğini korumayı başaran hizmet, şu ana kadar 340 milyondan fazla indirildi. Android ve iOS cihazlar için tasarlanmış uygulamalar 190 ülkede kullanılmaktadır.

40’ın üzerinde dil seçeneği bulunan hizmet, diğer birçok toplantı uygulamasından farklılık gösteriyor. Dünya çapında birçok kişi tarafından kullanılan Tinder, bulunduğunuz yerin yakınındaki kullanıcıları gösterir. Bu nedenle, uygulamaya giriş yaptıktan sonra konum erişimine izin vermeniz gerekir.

Tinder ücretli mi?

Tüm dünyada popüler olan uygulamayı herhangi bir ücret ödemeden cihazınıza indirebilirsiniz. Ancak uygulama ücretsiz olsa da bazı hizmetler için abonelik sistemi bulunmaktadır. Hizmette üç abonelik seçeneği mevcuttur: “Tinder Plus”, “Tinder Gold” ve “Tinder Platinum” Peki ücretsiz sürüm ile ücretli abonelik planları arasındaki farklar nelerdir?

Tinder Plus abonelik planı, sınırsız bekletme, sınırsız kullanım hakkı ve reklam gizleme gibi tonlarca özelliğe sahiptir. Bu özelliklere ek olarak Tinder Gold’da haftada 5 süper beğeni, ayda 1 ücretsiz boost ve kimin beğendiğini görme gibi özellikler bulunuyor.

Bu abonelik planlarının sunduğu özelliklere ek olarak, Tinder Platinum, biriyle eşleşmeden önce mesaj gönderebilmenizi, öncelik derecelendirmesinde öne çıkmanızı ve ve son 7 gün içinde gönderilen beğenilerin hepsini görüntüleyebilmenize imkan tanır.

Tinder nasıl kullanılır?

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı tarafından tercih edilen Tinder, flört tabanlı hizmetlerdir. Üyelik bilgilerinizle Tinder’a giriş yaptığınızda, yanınızda kullanıcı profillerini göreceksiniz. Popüler flört uygulamalarında profilde ad, yaş, il gibi bilgileri görebilirsiniz. Profilin altında kalp ve çarpı simgeleri göreceksiniz.

Kalp beğenme, çarpı ise beğenmeme anlamına gelir. Bir kullanıcıya çarpı işareti attığınızda onunla eşleşmesiniz. Ancak o kullanıcının bir daha karşınıza çıkması size beğenme gönderdiği ve uygulama algoritmasının olası bir eşleşme için yeniden karşınıza çıkardığı anlamına da gelmektedir. Ayrıca sola ve sağa kaydırarak da bir kullanıcıyla eşleşebilirsiniz. Kullanıcının profilini sağ kaydırırsanız beğenmiş, sola kaydırırsanız beğenmemiş olursunuz.

Beğenmediğiniz bir kullanıcı hakkında fikrinizi değiştirirseniz o sizi sağ kaydırmadığı sürece uygulamanın o kullanıcıyı bir daha karşınıza çıkarma ihtimali düşüktür. Ancak eğer daha ücretli abonelik sisteminin avantajlarına sahipseniz beğenmemeyi geri alma seçeneğiniz de vardır. Aynı şekilde eşleştiğiniz biri hakkında fikrinizi değiştirirseniz de o kişiyle sohbet ekranına gidip ekrandaki mavi kalkana dokunarak eşleşmeyi kaldırabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir