En popüler arkadaş bulma uygulamalarından biri olan Tinder, artık kadınların güvenliğinin en önemli öncelikleri olacağını açıkladı. Platform bu amaçla sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde hareket edecek.

Çevrimiçi çöpçatanlık uygulamaları arasında yer alan önde gelen platformlardan Tinder, bir süredir uygulamayı kadınlar için daha güvenli bir hale getirmek için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar için ayırdığı kaynağı arttıran platformun yönetim kurulu başkanı Renate Nyborg konuyla ilgili olara açıklama yaptı. Tinder’ın bugüne kadarki ilk kadın yönetim kurulu başkanı olan Nyborg, bundan sonra kadınların güvenliği üzerinde daha çok duracaklarını belirtti. BBC’ye konuşan yönetici; “Güvenlikle ilgili çalışmalarımız asla son bulmayacak” ifadelerini kullandı. Tinder üzerinden kadınlara yönelik saldırgan tavırlar sergileyen veya harekete geçen pek çok kişi ortaya çıkarılmıştı.

Ev İçi Şiddetle Mücadele Vakfıyla işbirliği yapıldı

tinder kadinlar icin daha guvenli bir hal aliyor

Renate Nyborg, yaptığı açıklamalar ile kadınlara yönelik şiddeti engellemek için şirket içerisinde görev alan kadın çalışanların sayısını artırdığını belirtti. Eylül 2021’de göreve gelen yönetici, geldiği günden bu yana şirketin kadın çalışan sayısını %30 oranında artırdı. Nyborg yapmış olduğu açıklamalarda“Bir şeyin önemli olduğunu bilmek ile bunu hissetmek arasında bir fark olduğunu düşünüyorum. Her kadın gibi ben de yaşamak istemediğim ama başıma gelen her deneyimi bir bir sayabilirim. Bu, insanların size nasıl hitap ettiğinden, iş yerinizde size nasıl davrandıklarına, insanlarla aktif şekilde çıkmaya başladığınızda başınıza nelerin gelebileceğine dek uzanıyor” ifadelerini kullandı.

Tinder’ın çalışmaları bazı sivil toplum kuruluşları tarafından zayıf bulunuyor olsa da bazı organizasyonlar ise bu çalışmalara detsek veriyor. Ev içi şiddete karşı mücadele eden No More ile yapmış olduğu ortaklığın bir parçası olarak Tinder çalışanlarına konuyla ilgili çalışmalar verecek. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.

Galaxy Z Flip 4 fiyatı düşebilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir