Embracer Group, son altı aydaki büyük yapılanma kapsamında yoğun bir maliyet düşürme atılımı yürütüyor ; işçileri işten çıkarıyor, oyunları iptal ediyor ve stüdyolarını kapatıyor. Şirket, 30 Eylül’e kadar olan üç ay içerisinde çalışan sayısını yaklaşık 900 kişi azalttığını doğruladı. Kesintiler bununla da kalmayıp salı günü Embracer’ın Chorus geliştiricisi fishlabs’tan 50 işçiyi işten çıkardığı ortaya çıktı.

Birkaç yıl önce TimeSplitters’ı yeniden canlandırmak üzere düzenlenen Free Radical (Serbest Radikal Tasarımı) da 11 Aralık’ta stüdyoyu kapatabilir.

Stüdyo, İngiltere Nottingham şehrinde bulunuyor. Birleşik Krallık Yasalarına göre Plaion’un Serbest Radikal çalışanını işten çıkarabilmesi için 30 günlük danışma döneminin gerçekleşmesi gerekiyor. Danışma süresi boyunca Plaion’un işten çıkarmaları önlemenin yollarını bulması gerekmektedir. Yeni bir sahibinin devralması halinde Free Radical’ın (Serbest Radikal Tasarımı) açıkta kalma ihtimali vardır.

FREE RADİCAL ÇALIŞANLARI İŞ ARIYOR

Kasım ayının başlarında stüdyonun kapanma riskiyle karşı karşıya kaldığını bildiren VGC’ye göre, Free Radical çalışanları iş aradıklarını belirtmek için LinkedIn profillerini güncelledi. Ayrıca Free Radical çalışanlarına röportaj teklif ettiği de söyleniliyor.

FREE RADİCAL

TimeSplitters oyun serisinin orjinal geliştricisi Free Radical, 2008 yılında iflas etmiştir. Kurucuları Steve Ellis ve David Doak, yeni bir TimeSplitters oyunu yapmak için iki yıl önce Plaion bölümü Deep Silver altında stüdyoyu yeniden canlandırmıştır. Free Radical’ın kapanması durumunda TimeSplitters oyun projesine ne olacağı belli değil.

Embracer, Saints Row geliştiricisi Volition da dahil olmak üzere son aylarda diğer stüdyolarını kapattı. Embracer’in 2021 de 1,4 milyar dolara varan bir anlaşmayla satın aldığı Gearbox gibi diğerlerinde satılık olduğu söyleniliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir