Tim Cook, yakın zaman içerisinde New York Times’ın çevrimiçi bir platformuna dahil oldu. Sunucunun “kripto paran var mı” sorusuna cevap veren Apple CEO’su, farklı yatırımlarla beraber buna da yatırım yapmanın mantıklı olduğunu dile getirdi.

2021 yılının ilk aylarında Bitcoin’in yükselişe geçmesi ile beraber popülerliği daha da artan kripto paralar, daha nüfusun bir kısmının normaline dahil olmuş durumdadır. Bununla beraber bu kategoride para birimleri, dünyaya adını duyurmuş kişilerin sözlerini bırakın, en ufak hareketlerinden dahi etkileniyor. Aynı etkiye sahip olabilecek bir açıklamada yakın zaman içerisinde Apple’ın CEO’sundan geldi. 2011 yılından beri Apple’ın CEO’luğunu yapan Tim Cook, yakın bir zaman içerisinde kripto paralar ile ilgili olarak görüşlerini ve bu alandaki kişisel eylemlerinden bahsetti. Yatırımlarından bir kısmının kripto paralardan oluştuğunu dile getiren Cook, bu paraların yatırım amacıyla farklı seçeneklerle bir arada kullanılmasının çok daha mantıklı olduğunu dile getirdi. 

“Kripto paraya sahip olmak gayet mantıklı”

21 3

Yakın içerisinde New York Times’ın DealBook adlı programına katılan Tim Cook, programın sunucusunun kripto para sahibi olup olmadığı sorusu ile karşılaştı. Bu sorunun üzerine Cook, kripto para sahibi olduğunu ve bunun pek çok yatırımının küçük bir parçası olduğunu dile getirdi. Açıklamanın tamamı ise şu şekilde oldu: “Evet kripto param var. Bence çeşitlendirilmiş bir portfolyoya dahil olarak kripto paraya sahip olmak gayet mantıklı. Ayrıca bu bir yatırım tavsiyesi değildir.”

Fakat söz konusu bu açıklamalar, Apple’ın kripto para almaya başlayacağı ya da ödeme olarak bu sistemi benimseyeceği anlamına gelmez. Cook, programda bu konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamalarda “İnsanların kripto paralar için Apple hissesi aldığını düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı. Fakat ileride ne olur, bilmek pek de mümkün gözükmüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir