TikTok, yapay zekadan faydalanarak üretilmiş olan içerikler için yeni bir önlem aldı. Kullanıcıların geliştirilmiş yapay zeka sistemi ile çeşitli platformlarda oluşturduğu sahte içeriklere karşı TikTok yeni özelliğini aktif hale getirdi. 

TikTok, İçeriklerin Yapay Zeka Destekli Üretilenlerini Etiketleyecek

 Son dönemde kullanıcıların sahte video üretimi Deepfake uygulaması ile popüler hale geldi. Deepfake ile üretilen içerikler yazılım, yüz değiştirme ve makine öğrenimi ile sahte videolar oluşmasına olanak tanıdı. Dijital ortamda oluşturulan bu videoları gerçek videolardan ayırmak oldukça zorlaştı. 

TikTok, içerik üreticileri yapay zeka destekli oluşturulan her videonun etiketlenmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Yeni gelen özellik sayesinde TikTok kullanıcıları izledikleri içeriklerin gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu anlayabilecek. 

TikTok’un Yeni Özelliği ile Eski Videolarınız Silinebilir!

Platformun içerik yükleme ekranında bulunan “daha fazla seçenek” kısmında yapay zeka destekli oluşturulmuş olan içerik seçeneği yer alıyor. TikTok yeni güncellemesinin içeriklerin silinme sorununu ortadan kaldıracağını ve etiketi yapılmamış içeriklerin topluluk kurallarına aykırı olarak silineceğini bildirdi. 

Deepfake Videoları Yasaklanmıştı 

TikTok’a 2020’de getirilen topluluk kuralları ile birlikte platformda yer alan sahte videolar yasaklandı. Şirket, deepfake ile oluşturulan içerikleri olayın gerçekliğini çarpıtarak yansıtma ve dijital sahtekarlık olarak tanımlıyor. 

Bilinen en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram da geçtiğimiz günlerde TikTok’a benzer çalışmalar yürüttüğünü bildirdi. Instagramın üzerinde çalışılan yenilik TikTok’da yer alan sekme ile benzer işlev görecek. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir