Özellikle gençler arasında oldukça popüler olarak kullanılan platformlar arasında yer alan TikTok için içerik süresi daha da uzatıldı. Geçtiğimiz yıl içerisinde konuyla ilgili olarak yapılan güncelleme ile kişiler 3 dakikalık TikTok videoları hazırlayabilirler. Bu süre daha önceleri 1 dakika seviyesindeyken, kullanıcılar için yetersiz kalıyordu. 3 dakikalık yeni süre pek çok TikTok içerik üreticisini ciddi anlamda heyecanlandırdı. Bu özellik sayesinde içeriklerde daha yaratıcı adımlar atılıyor, bölüm sayıları daha aza iniyor ve biraz daha esnek hareket edilebiliyor. 

Fakat bu da pek çok içerik üreticileri için yeterli değildir ve şirket bu durumun da uzun zamandır farkındaydı. Şirket aylardır 6 ile 10 dakikalık içerikler için aktif testler üzerinde çalışmalar yapıyordu. Bugün konu ile ilgili bir karar verildi. TikTok içerisindeki video limiti 10 dakikaya kadar uzatıldı. Video alanında ise YouTube’un dahi tedirgin olmasına sebep olan bir platform, daha uzun videolar ile kişileri uygulama içerisinde daha fazla tutabilir. Fakat çok uzun videolar platformdan uzaklaşılmasına da sebep olabilir. 

Instagram öncelikli olmak üzere pek çok platformu büyük ve önemli gelişimlere iten platform, sürekli olarak daha da büyümeye devam ediyor ve içerik üreticileri maddi anlamda destekliyor. Daha uzun videolar ile beraber özellikle de YouTube’dan ciddi anlamda aktif kullanıcı saati alan TikTok, 10 dakikanın üzerinde ise büyük ihtimalle yakın zamanda çıkmayacaktır. Şimdilik elde edilen bilgiler bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir