Geçmişte TikTok’ta moderatörlük görevinde olan Candie Frazier, TikTok’a dava açtı. Bu davanın sebebi ise “ruhsal travma”. Eski TikTok mensubunun iddiasına göre günde 12 saat süresince korkulu görüntülere maruz kalmak, ruh sağlığının bozulmasına yol açtı.

Son dönemlerin en popüler toplumsal medya platformlarından bir tanesi olan TikTok, bu defa enteresan bir davanın mevzusu oldu. Bir zaman TikTok için moderatörlük meydana getiren bir kişi, şirkete dava açtı. Bu davanın nedeniyse “ruhsal travma” olarak gösterildi. Eski TikTok çalışanına göre moderasyon sırasında izlemek zorunda olduğu videolar; anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu şeklinde ruhsal sağlık problemlerine neden oldu.

TikTok yüzünden ruh sağlığından oldu!

Candie Frazier isminde eski TikTok içerik moderatörü, günde 12 saat çalıştığını ve bu zaman zarfı süresince hem yetişkinlikler bununla birlikte çocuklar için eşeysel istismar, soykırım, hayvanlara eziyet ve yamyamlık şeklinde olayların bulunmuş olduğu korkulu görüntülere maruz kaldığını anlatım ediyor. Frazier’ın iddiasına göre 12 saatlik vardiyada bir defa 4 saatten sonrasında, akabinde de her 2 iki saatten sonrasında 15 dakika mola vermiş bulunmasına karşın ruh sağlığını koruyamadı.

81 milyon TikTok videosu platformdan kaldırıldı

Candie Frazier’ın hem TikTok bununla birlikte TikTok’un çatı firması Bytedance’a dava açması üstüne gözler bu iki şirkete döndü. Ancak ne TikTok ne de Bytedance’ten mevzuyla alakalı bir izahat gelmedi.

Aylık 1 milyardan daha fazla kullanıcı sayısına sahip olan TikTok, daha önceki dönemlerde konuyla ilgili önemli bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı; “Güvenlik ekibimiz, TikTok platformunu ve topluluğunu korumaya yardımcı olmak için üçüncü taraf firmalarla ortak oluyor ve moderatörlerin zihinsel ve duygusal olarak desteklenmesi için bir dizi sağlıklı yaşam hizmetini genişletmeye devam ediyoruz.

Davanın nasıl sonuçlanacağını ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir