TikTok’ta başlanan yeni bir akım özellikle ABD’de büyük tepki çekti. Uzmanlar ise yeni akımın insanların can güvenliğini tehlikeye attığını vurguladı.

TikTok hakkında yayınlanan yeni bir rapor, uygulamanın ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitici videolarıyla popülerlik kazanan TikTok, hayata dair pratik önerilerle işleri çoğu zaman kolaylaştırsa da bazen uygulama amacı dışında kullanılabiliyor. Bu durumlara yeni bir örnek daha yaşandı.

TikTok ile ABD’de Kaçak Giriyorlar

Yayınlanan raporlarda TikTok’un Çinli göçmenler tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin güney sınırını geçmek için kullanıldığı belirtildi. Kullanıcılar yaptıkları paylaşımlar ile bu yolun nasıl kolayca yapılacağını gösteriyor. Çinli göçmenlerin yoğun olarak kullandığı bu özellik, TikTok aracılığıyla Amerika sınır duvarındaki zayıf noktalarının keşfedilmesini sağlıyor. Üstelik bu içeriklerin dikkat çekmemesi adına içerikler Mandarin dilinde (Çin’e ait bir dil grubu. Kuzey dili olarak da biliyor) yazılıyor.

TikTok'un En Yeni Trendi Büyük Tehlike Yaratıyor!
TikTok’un En Yeni Trendi Büyük Tehlike Yaratıyor!

Durum her geçen gün ABD’de daha fazla gündeme geliyor. Ülkeye kaçak olarak giren göçmenlerin ülke için yaratabileceği tehlikeler, alınabilecek önlemler konuşulurken bu durumun TikTok üzerinden yapılması da ülkede büyük bir tepki çekmiş durumda. CBS News’te yer alan haberlerde sınırı geçiş yapan kişiler ile röportaj dahi yapıldı. Röportajlarda Çinli göçmenlerin Tayland, Fas, Ekvador, Ekvador, Kolombiya, Panama, Kosta Rika ve Nikaragua gibi ülkeleri geçerek bölgeye geldikleri ortaya çıkarıldı. Üstelik bu yolculuklar için kişiler 14 bin dolara yakın para harcadıklarını da aktardı. Temel hedef ise Çin’deki baskılar, zorlu çalışma koşulları ve pandemi sonrasında kurulan yeni düzen.

Teknoloji Bazen Tehlike Yaratıyor

Her ne kadar tepkiler olsa da teknolojinin bu alanlarda kullanılması bir ilk değil. Zira Google Haritalar , uygulamanın asker hareketlerini takip etmek için kullanılabileceği korkusu nedeniyle Ekim 2023’te özel bir karar almıştı. Bu karar sonrasında ise İsrail ve Gazze’deki canlı trafik devre dışı bırakmıştı. Benzer bir durum daha önce de Rusya ile Ukrayna arasında başlatılan savaş halinde yaşanmıştı.

ABD’de yoğun olarak yapılan bu tartışmalar karşısında TikTok’un durumu nasıl karşılayacağı ve uygulamada herhangi bir kısıtlama getirip getirmeyeceği de merak ediliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir