Milyonlarca kullanıcısı olan ve özellikle de gençler arasında kullanılan platformlar arasında yer alan TikTok, bugün yapılan güncelleme ile beraber çözünürlüğü daha da kuvvetli hale getirecek. Başarılı platform TikTok tarafından yapılan bu paylaşımın detaylarına göre artık belirli ülkeler içerisinde (ilerleyen zamanlarda her kullanıcıya sunulacak) 1080P çözünürlük özelliğine sahip olan video yükleme desteği sunuluyor. 

Bu özellik sayesinde kaliteli bir şekilde önemsenecek düzeyde yükselen firma, aynı zaman içerisinde artık yeşil ekran konusunda GIPHY’nin hareketli GIF’lerinin kullanılmasına imkan tanınıyor. Yani fotoğrafınızın arka kısmında hareketli GIF’leri kolaylıkla dahil edebilirsiniz. Kişilerin sesleri üzerinde değişiklik yapabileceği bazı küçük yenilikleri de kullanıcıların beğenisine sunan firma, yeni bir buton ile içeriklerin görüntü kaliteli otomatik bir şekilde yükseltmek mümkün olacak. Burada yapay zeka üzerinden pozlama, renk ve ton dengeleme gibi işlemler yapmak mümkün olacak. Bu otomatik değişiklikler isteğe bağlı bir şekilde sonuç beğenilmediği taktirde kolay bir şekilde eski haline getirmek mümkün olacak. 

TikTok, Live Studio ile de gündeme geldi

15 7

TikTok Live Studio, şu an için test aşamasında olan bir yazılımdır. Bu yazılımın esas amacı şu an için direk olarak Twitch, YouTube Gaming ve Facebook Gaming’e rakip olmak gibi gözüküyor. Yani şirketi ciddi anlamda canlı oyun yayıncılığı için bir çalışma içerisinde olduğunu belirtiyor. Bu sistem aynı zamanda normal yayınlar için de kullanılabiliyor. Şu ana kadar ise her zaman mobil olan odağını masaüstü kaydırarak kendisine yeni bir gelecek alanı açmak istiyor gibi gözüken şirket, Live Studio ile hem yatay hem de dikey şekilde yayınlar için testler yapılıyor. Daha öncesinde TikTok merkezli masaüstü canlı yayınları için aracı yazılımlardan faydalanmak gerekiyor. 

Avrupa Parlementosu ‘Dijital Pazar Yasası’  üzerinde çalışıyor

Tam sürümü ile beraber herkes için en zaman çıkacağı ise henüz tam bilinmeyen Live Studio, kağıt üzerinde dikkat çeken bir detaydır. Platformun mobil kısmındaki popülerliklerini farklı maceralara taşıyacağı yeni bir yöntem olarak dikkat çekici görünüyor. Kendi alanında oldukça yüksek gelirleri olan bu gelirleri farklı alanlara kaydırmak adına herhangi bir sorunu olmayan TikTok, bu yeni sistem ile hem kendisi hem de içerik üreticiler için oldukça geniş yeni gelir kapılarını açabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir