Bir yıl önce, platformdaki içerik oluşturucularına yeni bir gelir kaynağı sunan ve TikTok kullanıcılarını daha uzun videolar oluşturmaya teşvik eden bir yol duyurulmuştu. Başlangıçta beta etiketiyle duyurulan ve sadece davetle erişilebilen Yaratıcılık Programı, içerik oluşturucuların para kazanabilmesi için bir dakikadan uzun videolar yayınlamalarını gerektiriyordu. Bu, özellikle kısa videolarla ün kazanan TikTok için önemli bir değişikliği ifade ediyordu. Son açıklamalara göre, programın adı şimdi İçerik Oluşturucu Ödülleri olarak değiştirilmiştir. Kullanıcıların program kapsamında para kazanabilmesi için yine bir dakikadan uzun videolar oluşturmaları gerekecek. Video süresine ilişkin herhangi bir kısıtlama olmaksızın içerik oluşturucu fonu, kasım ayında sona ermişti.

Firmanın sunduğu bilgilere göre, kullanıcılara yapılacak ödemeler, orijinallik, oynatma süresi, arama değeri ve izleyici katılımı gibi parametrelere odaklanan “optimize edilmiş ödül formülü” doğrultusunda hesaplanacak. İçerik oluşturucular, önceki fon tarafından yapılan ödemelerin düşük olması ve milyonlarca görüntülemenin bazen sadece birkaç dolar getirmesi gibi durumlar nedeniyle şikâyette bulunmuşlardı. Yeni fon, bir dakikadan uzun videoları teşvik ederek içerik oluşturuculara daha yüksek ödemeler yapılacağını vaat ediyor. Şirket, içerik oluşturucu kazançlarının son altı ayda yüzde 250 oranında arttığını ve aylık 50 bin dolar kazanan içerik üreticilerinin sayısının iki katına çıktığını belirtiyor. Bu, içerik oluşturucuların daha adil ve sürdürülebilir bir gelir elde etmeleri için yapılan güncellemelerin olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor.

Uzun Videolar, TikTok'un Kullanıcı Tabanını ve Kullanım Süresini Artırabilir
Uzun Videolar, TikTok’un Kullanıcı Tabanını ve Kullanım Süresini Artırabilir

Uzun Videolar, TikTok’un Kullanıcı Tabanını ve Kullanım Süresini Artırabilir

TikTok’un evrim geçiren formatı, giderek artan videoların uzunluğuyla dikkat çekiyor ve bu durum, platformun sadece kısa videolara odaklanan önceki yapıdan ayrıldığını gösteriyor. Şirketin içerik oluşturucularını yatay videolara yönlendirme çabalarıyla birlikte, TikTok’un çeşitli içerik türlerine daha fazla alan açtığı açıkça görülüyor. Bu değişiklikler, platformunun daha geniş bir izleyici kitlesine hitap etme ve çeşitli konseptlere ev sahipliği yapma kapasitesini artırıyor.

Ayrıca, TikTok’un canlı yayın özellikleri, içerik oluşturuculara çeşitli gelir fırsatları sunarak genişletiliyor. Artık canlı abonelikler, sadece canlı yayın yapmayan içerik oluşturucular için de geçerli hale gelmiş durumda. Bu adım, içerik üreticilerine rozetler, özel ifadeler ve sadece abonelere özel sohbetler gibi özel avantajları satma imkanı tanıyor. TikTok, kullanıcılarına daha kişisel ve özelleştirilmiş bir deneyim sunma yolunda attığı adımlarla platformunu zenginleştiriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir