The Information’ın yapmış olduğu habere göre TikTok, bundan sonraki süreçte Amazon gibi dış e-ticaret siteleri arasında olan bağlantıları yasaklama düşüncesiyle adımlar atıyor. Uygulama içerisinde bundan sonra  TikTok Shop dışında olan  e-ticaret sitelerine bağlantı verilemesi yasaklanacak.

TikTok, almış olduğu bu yeni kararla beraber içerik üreticilerin TikTok üzeinden Amazon mağazalarında bulunan mobilyalar ve diğer ürünler gibi şeylerin tanıtımını yapmasını ortadan kaldıracak. Reklamlarına izin verilmeyecek.

TikTok’tan gelen bu hamle, TikTok’un kullanıcıları için uygulamada görüp beğendikleri  bir ürünü satın alma aşamasına geçmeleri halinde otomatik olarak TikTok Shop’u kullanımına yönlendirme amacının bir yolu olarak görülüyor.

TikTok'tan Yeni Adım: STEM Bilim, teknoloji

Artık TikTok’da satılan ürünler TikTok Shop’a yönlendirilecek

TikTok’un yasaklamaya yönelik adımlarıyla birlikte, platformdaki kullanıcılar artık içerik üreticilerinin tanıttığı ürünleri yalnızca TikTok Shop üzerinden satın alabilecekler. Elde edilen bilgilere göre, TikTok Shop’un bu yıl ABD’de 500 milyon doların üzerinde bir zararla karşılaşması bekleniyor. Şirket, bu mali kaybı durdurmak ve dengelemek amacıyla böyle bir adım atmış durumda. Ancak, bu kararın TikTok Shop’un geleceği üzerinde nasıl bir olumlu etki yaratacağı, önümüzdeki dönemde daha net bir şekilde ortaya çıkacak bir gelişme olarak önümüzde duruyor.

İçerik üreticilerinin ürün tanıtımları ve satışları için TikTok’un gücünden yararlanması, pazarlama stratejilerini çevrimiçi alanın dinamiklerine uyarlamalarını sağlayabilir. Bununla birlikte, şu anki zarar durumu, TikTok’un bu stratejisinin ne kadar etkili olabileceği konusunda soru işaretleri uyandırıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir