Universal Music Group ile anlaşma sağlayamayan TikTok’ta daha fazla şarkının platformdan kaldırılacağı açıklandı.

TikTok’ta müzik hakları savaşı devam ederken platformda önemli gelişmeler yaşanıyor. Universal Music Group (UMG) ile anlaşma sağlamayan şirket, büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Üstelik gelen son bilgilerde şirketin şarkıları platformdan kaldırma sürecinin yavaş olması sorun yaratabilir.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada “Universal Music Group’un Universal Music Publishing Group’ta lisanslanmış tüm şarkıları kaldırma gereksinimini yerine getirme sürecindeyiz. Eylemleri sadece temsil ettikleri şarkı yazarlarını ve sanatçıları etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda Universal’da imzalanmamış birçok sanatçı ve şarkı yazarını da etkiliyor.” diyen TikTok mevcut süreçte platformda yer alan ve UMG’de hakkı bulunmayan bazı şarkıların da durumdan etkilendiği belirtildi.

TikTok’tan Daha Fazla Şarkı Kaldırılıyor
TikTok’tan Daha Fazla Şarkı Kaldırılıyor

Anlaşması Devam Eden Şarkılar Da Etkilenecek

TikTok’un yaptığı resmi açıklamada uygulamada UMG şarkılarının kaldırılması adına çalışmaların başlatıldığı ancak Harry Styles, Steve Lacy ve SZA gibi kapsam dışındaki şarkıcıların da durumdan etkilendiğinin tespit edildiği belirtildi. Şirketin bu konuda ciddi bir yazılımsal çalışma yapması gerekirken tüm bunlar platformda ciddi bir karmaşaya da yol açabilir. Zira tüm dünyada yakından takip edilen TikTok, anlaşma sağlanamadığı için prestij kaybı yaşamıştı. Ayrıca TikTok’ta yaşanan bu tartışmalar sırasında YouTube’tan gelen UMG anlaşmalı remix özelliği kullanıcıların bu alana kaymasına da neden olmuştu. Bu süreçte TikTok’un nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir