Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan TikTok’ta milyarlarca içerik arasından istenilen içeriğin bulunmasını zorlaş olabilmektedir. Videolar, kullanıcılar, kullanılan hashtag’ler gibi pek çok farklı arama seçeneğinin yer aldığı TikTok, gelişmiş arama özelliklerinin bilinmesini zorunlu kılmaktadır. Belirli kelimeleri, kelime öbeklerini, kullanıcıları ve hashtagleri tek bir arama bölümü üzerinden arandığı için arama bölümünde istenen içeriklere zaman zaman erişilmeyebilir.

TikTok’ta arama nasıl yapılır?

TikTok’ta aramalar kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Uygulamayı açtıktan sonra en üst tarafta yer alan arama sayfası sayesinde ulaşılmak istenen içeriklere göre arama sonuçlarına göz atabilirsiniz. Arama sayfasında en üstte arama bölümünün hemen yanında QR kod ile tarama yaparak QR kod içeriğine ulaşmayı sağlayacak bir bölüm ve en altta popüler konular ve hastagler sıralanmaktadır. Böylece kullanıcıların arama yapmadan dahi popüler içeriklere ulaşması kolay hale getirilmektedir.

TikTok’ta yapılan aramaların filtrelemesi, uygulamadaki en büyük eksikliklerden birisidir. Bu nedenle de kullanıcıların özellikle aramaları yaparken arama içeriklerine göre belirli arama kelimelerini kullanması, daha kolay ve verimli bir şekilde arama yapmasını sağlamaktadır.

Eğer Düet içeriklerine ulaşmak istiyorsanız aramalarınızı #duet olarak yapabilirsiniz. Eğer ulaşmak istediğiniz sticth ise #stich hashtag’ini de kullanmanız ihtiyaç duyulan içeriklere ulaşılmasını sağlar.

Görüldüğü üzere kullanıcılar için TikTok, aramalarda farklı hashtag seçeneklerini sunmaktadır. Bu sayede yapılacak özel kelime aramaları ile TikTok’ta var olmayan filtreleme özelliği kullanabilir ve ihtiyaç duyduğunuz içeriklere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

QR kodlarını tarama

Uygulamada QR kod tarayıcısı çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmese de etkin bir arama fonksiyonu sunmaktadır. Arama yapmak adına belirtilen arama ekranındaki QR kod seçeneği tercih edilmelidir. Böylece farklı yerlerde bulduğunuz TikTok kullanıcı hesaplarına hızlı bir şekilde ulaşmak için bu özel seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir