Video oluşturma ve paylaşma özelliğinin dışında canlı yayın imkanı da sunan TikTok uygulaması rekor cezaya çarptırıldı. İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), TikTok’a 13 yaş altı çocuklara ait kişisel veriler topladığı gerekçesiyle 12,7 milyon sterlin para cezası uyguladı.

TikTok Uygulamasına Rekor Ceza

Milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan TikTok uygulaması bugünlerde yasaklama ve veri ihlali konusunda gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde Avusturya hükümeti tarafından kullanımı yasaklanan TikTok, şimdi de Birleşik Krallık veri korumaya yönelik yasayı ihlal ettiği için 12,7 milyon sterlin para cezası aldı. 

İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi’nin yürütmüş olduğu soruşturmada TikTok uygulaması 13 yaş altındaki çocuklara ait kişisel verileri kullanmakla suçlanmaktadır. Ofis bununla beraber TikTok’un 2018 ve 2020’yi kapsayan zamanlarda kendi vatandaşlarına ait kişisel verilerin yasal bir şekilde işlenmediği gerekçesiyle İngiltere Genel Koruma Düzenlemesini ihlal ettiğini tespit etti. İngiltere Bilgi Komisyonu yetkililerinden John  Edwards yaptığı açıklamada “Çocuklarımızın fiziksel dünyada olduğu kadar dijital dünyada da güvende olmalarını sağlamak için yürürlükte olan yasalar mevcut. TikTok uygulaması bu yasalara uymadı.” ifadelerinde bulundu. 

TikTok Karara Katılmıyor

TikTok sözcülerinden biri platformun 13 yaşından küçüklerin siteye erişimlerini durdurmak amacıyla birçok yatırım yapıldığını dile getirdi. TikTok’un bu cezaya itiraz etmesi için 28 günü var. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir