Gizlilik sorunları nedeniyle zor bir süreçten geçen TikTok’ta geçtiğimiz aylarda 113 milyondan fazla videonun silindiği açıklandı.

TikTok, yeni şeffaflık raporunda videoların silinmesine yönelik yapılan açıklamalarıyla dikkat çekti. Yapılan açıklamalara göre 2022 yılının Nisan ve Haziran aylarında platformdaki 113 milyon milyondan fazla video kaldırıldı. Popülerliğin artması ile yüklenen video sayılarında artış yaşayan TikTok, tüm bu videolar üzerinde hakimiyet kurmak için daha fazla çalışmak zorunda kalıyor. Bir önceki çeyreğe göre daha fazla videoyu platformdan kaldırmak zorunda kalan TikTok, 113 milyon aşkın video için operasyon gerçekleştirdi. Ancak her ne kadar silinen video sayısı yüksek görünse de silinen videoların aynı dönemde yüklenen video sayısının sadece yüzde biri olduğu da raporda yer alıyor.

YouTube Shorts’a TikTok’un popüler sesli anlatım özelliği geldi

TikTok’tan politika ihlali işlemi

TikTok tarafından videolara yönelik yapılan müdahalenin en önemli gerekçesi platform politikalarının ihlal edilmesi oldu. Özellikle küçük yaştaki kullanıcıların korunması ve zararlı içerikler ile karşılaşmaması adına yapılan bu düzenlemeler nedeniyle videolara erişim engeli getirildi. Küçüklere yönelik platform politikalarının dışında müstehcenlik, cinsellik ve illegal faaliyetler gibi farklı gerekçeler de videoların silinmesine neden oldu.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir