Dünyanın popüler uygulamalarından TikTok, içerik üreticilerinin daha farklı şehirlerde para kazanma imkanı sunan özellikler kadar kalitesini artırmaya kadar pek çok özelliğe sahip olan “Creator Next” isimli sistemin tanıtımını gerçekleştirdi. 

TikTok, bazen ilginç bazense son derece can sıkıcı olaylar ile gündemde yerini almayı başarıyor. Şirket, platformda yer alan içerik üreticilerini de kendi çatısı altında kalmasını sağlamak için reklamlar dışında yeni para kazanma yöntemleri de sundu ve içerik üreticileri, canlı yayınlarda takipçilerinden bağış alarak para kazanma imkanını kullanabiliyorlar. Dünyanın popüler sosyal medya platformunda görev alan yetkililer, içerik üreticilerinin takipçilerinden daha fazla “bağış” kazanması adına hazırlamış olduğu yeni özelliklerini kullanıma sundu. Söz konusu özellikler TikTok’un yeni güncellemesi ile beraber içerik üreticileri için de sunulan “Creator Next” isimli proje dahilinde kullanılabilecek.

Creator Next özelliği nedir?

Creator Next, TikTok platformunun içerik üreticilerinin daha fazla para kazanması adına kurmuş olduğu sistem olarak biliniyor. Bu sistemde yer alan kullanıcılar, platform tarafından sunulan yeni özellikleri kullanabilecek ve ve “kazançlarını” da arttırabilecektir. Bu sistem içerisine para kazanma özelliklerine ek olarak platformda uygun bir şekilde nasıl daha iyi bir şekilde video çekme özelliğine sahip olan Creator Fund ve kullanıcıların daha kolay bir şekilde iş birliği içerisinde hareket etmesini sağlayan Marketplace (Pazar yeri) adlı iki özelliği daha vardır. İçerik üreticileri bu özelikten yararlanarak TikTok platformunda kendilerini geliştirmek adına ve daha kolay bir hatta hızlı bir şekilde diğer markalar ile iş birliği içerisinde hareket edebilecekler. 

28

Artık canlı yayın dışında da bağış yapılabilecek

Creator Next sisteminin 2 yeni bağış yöntemi ise içerik üreticilerinin en çok dikkatin çeken özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu özelliklerden ilki olarak gösterilen Tips (Bahşişler), kullanıcıların destek vermek istedikleri içerik üreticilerine herhangi bir zaman içerisinde belirli bir miktarda bahşiş göndermesine izin veriliyor. Platform son dönemler içerisinde oldukça fazla bir şekilde gündemde yer alan kara para aklama olaylarının da önüne geçmek adına kullanıcıların günde en fazla 500 dolar olmak üzere 5 kez en fazla 100 dolarlık ödeme yapmasına izin veriliyor.

Bir diğer para kazanma yöntemi olan Video Gifts (Video hediyeleri) ise kullanıcıların sevdikleri videoların yorumlar alanından direk olarak video sahiplerine elmas gönderebilmesine izin veriliyor. Twitch platformunda yer alan bit’lere oldukça benzeyen söz konusu bu özellik, kullanıcılara özel destek sağlamakla beraber elmas gönderilen videonun daha çok kullanıcı tarafından değerlendirilmesi sağlanıyor. TikTok, sunmuş olduğu bu özellikler ile hem mevcut kullanıcıların mutlu olmasını sağlamak hem de yeni kullanıcıları platforma çekmek için çeşitli çalışmalar yapacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir