TikTok, kullanıcıların beraber video izlemelerine imkan tanıyan SharePlay özelliğini artık destekliyor.

Dünyanın popüler video paylaşım platformu TikTok, iOS 15’in en önemli özelliklerinden biri olan SharePlay desteği ile daha da güçlendi. Ortak bir şekilde bir şeyler seyretme imkanı sunan SharePlay, FaceTime ile görüntülü görüşme sırasında aktif  etmek mümkündür. Hem iPhone ya da iPad’inizin ekranını karşıdaki kişi ile beraber anlık olarak paylaşabilir hem de uygulamaları beraber kullanabilirsiniz. 

SharePlay; Disney+, Hulu, HBO Max, Twitch gibi dijital yayın platformlarında yer alıyor. Söz konusu bu özelliğin WWDC21 etkinliğinde gerçekleştirilen duyurusunda, TikTok’un da destekleneceği dile getirildi. 25 Ekim’de yayınlanan iOS 15.1 güncellemesiyle iPhone kullanıcılar için resmi olarak sunulan SharePlay’i TikTok kullanıcıları uzun süredir beklenen özellikler arasındadır.

TikTok, SharePlay ile “Bizim İçin” sayfasını kullanıma sundu

FaceTime’da görüntülü görüşme yaparken SharePlay özelliğini aktif hale getirdiğinizde, TikTok küçük ancak bir o kadar da önemli olan değişiklikler ile yenileniyor. Normal şartlarda ana sayfa kısmına tıkladığınızda, ilgili kullanıcıların ilgi alanlarına göre kişiselleşen “Sizin İçin” bölümü karşınıza geliyorken; SharePlay’i çalıştırdığınızda “Sizin İçin” sayfası otomatik olarak For Us (Bizim İçin) ismine sahip oluyor.

4 12

“Bizim İçin” sayfasında TikTok, yine görüşme gerçekleştirdiğiniz kişiler ile beraber izleyeceğiniz videolardan oluşan bir akış ile karşılaşabilirsiniz. Ancak uygulamanın, buradaki videoları önerirken sizin hesabınızı mı yoksa karşınızdaki kişinin hesabını mı dikkate aldığı da belli  değildir. Yani “Bizim İçin” sayfasının, tam olarak nasıl bir sistem üzerine kurulduğu ise belli değildir.

Tom isimli arkadaşıyla SharePlay üzerinden TikTok kullanan Aether Aurelia isimli Twitter kullanıcısı, yaşadığı deneyimleri şöyle aktardı: “Bizim İçin] SharePlay oturumundaki cihazlar arasında senkronize edilmiş bir sayfadır, ayrıca ilgi alanlarını karıştırıyor gibi görünmektedir. Anladığım kadarıyla onları karıştırıyor, ancak bir sonraki videoya kaydırdığımda daha çok beni hedef alıyor gibi görünüyordu. Tom kaydırdığında ise onu hedef alıyor gibi gözüküyordu.”

SharePlay, kullanıcıların FaceTime üzerinden beraber video seyretmelerine izin vermekle sınırlı kalmıyor. Apple Music’teki çalma listenizde yer alan müzikleri de arkadaşlarınızla beraber dinlemek mümkündür. Aynı zamanda illa bir şeyler dinlemenize veya izlemenize de gerek yoktur. Ekran paylaşma özelliği ile beraber ile beraber ders çalışmak, not almak gibi farklı amaçlar için de SharePlay’i kullanmak mümkündür. TikTok SharePlay özelliği ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. Ancak özelliğin kullanıcılar için faydalı olacağı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir