Sosyal medya devi TikTok, gücünü mobil oyun sektöründe de kullanmak ve gelirlerini artırmak için Zynga ile ortaklaşa oyun sektörüne gireceğini açıkladı. Pazartesi günü yapılan resmi açıklama ile duyurulan yeni gelişmeye göre bu planlamanın bir parçası olarak ilk oyun HTML5 tabanlı yeni oyun “Disco Loco 3D” olacak. Zynga tarafından geliştirilen oyun, sadece TikTok’ta kullanıma sunulacak.

Zynga, TikTok ortaklık neler getirecek?

TikTok ile Zynga ortaklığında başlangıçta bir oyun sunulacak olsa da ilerleyen dönemlerde yeni oyunlar eklenmeye devam edecek. Bu bakımdan Zynga tarafından geliştirilecek oyunlar TikTok desteği ile milyonlarca kullanıcıya sosyal medya üzerinden sunulacak. Üstelik konu ile ilgili gündeme gelen bazı haberlerde TikTok şu anda ilk oyun ile birlikte platformdaki kullanıcıların TikTok üzerinden oyun oynamaya nasıl yaklaştığını test etmek istiyor. Bu test sırasında iyi dönüşler alınırsa, platformun oyun bölümüne ilgi artarsa Zynga dışında daha farklı oyun geliştiricileri ile benzer anlaşmalar yapılarak sadece TikTok’ta oynanabilecek oyunlar sunmaya devam edecek.

HTML5 oyunlarda kolaylık sunuyor

HTML5 üzerine inşa edilmiş oyunların tercih edilmesinin sebebi ise hızlı ve daha kolay bir şekilde oyunlara erişme imkanının olması. Böylece kullanıcılar herhangi bir oyun yüklemesi ya da indirmesi yapmadan direk uygulama üzerinde oynanmaya hazır olan oyunlara erişim sağlayarak yeni oyunları deneyebiliyor.

HTML5 için Google de önemli bir örnek. Google, bu yıl Hindistan, Endonezya, Nijerya ve Kenya gibi pazarlarda Google Chrome’un yeni sekme sayfasında ölçeklenen HTML5 oyun platformu GameSnacks’in piyasaya sürülmesiyle bu yeni oyun biçimini benimsemişti. Şimdi benzer bir hamle TikTok’tan geldi. HTML5 oyun akımının çok daha fazla alanda yer alacağını şimdiden söylemek mümkün.

Teknoloji devleri oyuna odaklanıyor

TikTok gibi sosyal medya ağı olarak geliştirilen pek çok şirket, şu anda oyunlara yönelik ciddi bir eğilim içerisinde. Geçtiğimiz günlerde Netflix tarafından yapılan duyurularda Android ve iOS platformlarında desteklenen yeni oyun servisinin etkin hale getirildiği belirtilmişti. Facebook ise geçen yıl yaptığı tanıtımlarda hem web hem de Android gibi mobil cihazlar üzerinden ulaşılabilecek Facebook Gaming servisini tanıtmıştı. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir