Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla beraber platform içerisinde bir dizi özellik ve kısıtlamalar getirilmişti. Yapılan sayısız değişimler sonucu Twitter kullanmaktan vazgeçen kullanıcılar, yeni platform arayışı içine girdiği için bir çok şirket bu konuda çalışmalara başladı. Şirketler arasından ilk olarak Meta, metin tabanlı uygulaması Threads ile ilk hamlesini yaptı. Şimdi de TikTok, yeni metin tabanlı özelliği ile Twitter’a rakip olmaya hazırlanıyor.

TikTok, yeni metin tabanlı özelliği ile Twitter'a rakip olacak

TikTok, Twitter’ın yerini alabilir

Elon Musk’ın, son olarak Twitter’ın logosunu “X” olarak değiştirmesinin ardından daha bir sürü değişimin yapılacağından bahsetti. Musk, yaptığı değişimler sonrasında zorlu rakiplerle karşı karşıya kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Meta, Twitter’a rakip olması girişiminde başarılı olamadı. Threads’in Twitter benzeri bir deneyim sunması için daha bir çok özelliğe ihtiyacı var. Bu sırada fırsattan istifade eden TikTok, kullanıcılara Twitter benzeri bir deneyim sunacak olan metin gönderileri özelliğini duyurdu.

TikTok’un yeni özelliği içerik oluşturucuların hikayelerini ve diğer içerik türlerini farklı ve daha basit bir şekilde paylaşmalarına imkan sağlayan bir özellik olarak geliyor. Bugünden itibari ile kullanıma sunulan özelliğin kullanımı çok kolay. Kamera sayfasına geçiş yaptığınızda, sizi üç farklı seçenek karşılayacak: fotoğraf video ve metin. Metin seçeneğini tercih ederek gönderilerin içeriklerinin yazılacağı bir metin sayfası açılacak.

TikTok, yeni özelliğini daha da geliştirebilir

Yeni özellik şimdilik tam olarak tweet atmak kadar hızlı ve sorunsuz olmasa da TikTok’un video öncelikli bir platform olduğu göz önünde bulundurulduğunda geliştirmeye açık gibi görünüyor. Kullanıcılar gönderi oluşturmanın yanında ses ekleyebiliyor, konum etiketleyebilir, yorumları etkinleştirerek ise düetlere izin verecek ve içerikleri özelleştirebilecekler.

TikTok ilerleyen zamanlarda metin gönderilerini zenginleştirerek Twitter’ın şu anda sunduğu özelliklerden daha fazlasını sunar hale gelecek. TikTok metin özelliğiyle birlikte gönderilerine hastag ekleme, sticker ekleme, arka plan rengi özelleştirebilme ve gönderiler için popüler konu başlıkları gibi bir çok özellik sunabilir. Bu sayede TikTok, Twitter alternatifi bir uygulama haline gelebilir.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir