Dünya genelinde popülerliği hızla artan sosyal medya platformu TikTok, yeni bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Platformun algoritmasını doğru şekilde yönlendirildiği zaman eğlenceli ve bilgilendirici içerikler sunabilen TikTok, yapay zeka destekli avatar sistemi ile kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatacak.

Avatarlar, yüz fotoğraflarından oluşacak

Matt Navarra tarafından ortaya çıkarılan bilgiye göre, TikTok’un yapay zeka destekli avatar sistemi, kullanıcılara farklı tarzlar arasından seçim yapma imkanı sunacak. Bunun için kullanıcılar, yüzlerinin farklı açılardan göründüğü 10’a kadar fotoğrafı yükleyecekler ve uygulama bunları alacak. Daha sonra yapay zeka kullanarak farklı varyasyonlar üretecek. İlk aşamada beş farklı tarz sunulacak.

TikTok, yapay zeka destekli avatar sistemi geliştiriyor

Her gün yalnızca bir kez kullanılabilecek olan avatar sistemi, her seferinde 30’dan fazla ilginç avatar oluşturacak. Avatarlar, profil resmi yanında normal paylaşımlarda da kullanılabilecek. Avatar yaratılması için TikTok’a yüklenen fotoğraflar bir süre sonra barındırmamak üzere otomatik olarak silinecek

STEM kategorisi ile TikTok, bilim ve teknoloji odaklı içeriklere kapılarını açıyor

TikTok, yalnızca dans videoları ile anılmak istemediğini göstererek ABD özelinde STEM adını verdiği bir kategori duyurdu. Bilim, mühendislik, teknoloji ve matematik gibi eğitici ve öğretici içeriklere yer veren kategori, sıkı bir şekilde denetleniyor. Bu sayede gerçekten faydalı ve doğru bilgiler öne çıkarılabiliyor. TikTok, birden fazla harici kaynaktan da yardım alarak kategori içerisinde kaliteli içerikler sunmayı hedefliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir