TikTok videoların olmazsa olmazı şarkılar için yeni bir tehlike ortaya çıktı. TikTok ile Universal Music arasında anlaşma hala sağlanamadı.

TikTok videolarının arka planında yer alan şarkılar, viral olmayı başarıyor. TikTok’un Universal Music ile yaptığı anlaşma sayesinde sorunsuz bir şekilde kullanılan şarkılar için yeni bir tehlike ortaya çıktı. Öyle ki 31 Ocak 2024 itibariyle (bugün) sona erecek anlaşma hala yenilenmedi. Önceki yıllarda son güne kalmadan anlaşma sağlanırken tarafların para noktasında uzlaşamadığı iddia edildi.

TikTok Sessizliğe Gömülebilir!
TikTok Sessizliğe Gömülebilir!

TikTok’ta Şarkı Devri Kapanacak mı?

TikTok cephesinde anlaşmanın hala yapılmamış olması TikTok’un sessizliğe gömülebileceğini ortaya çıkardı. Henüz lisans anlaşması yapılmadığı gibi bugün gün sonuna kadar yenileme yapılmaması halinde uygulamadaki tüm şarkılar kaldırılacak. Zira lisans sona erdiği için şarkıların bundan sonraki süreçte kullanılması mümkün olmayacak. Universal Music Group tarafından bu konuyla ilgili kısa bir açıklama yapıldı.

Açıklamada TikTok ile anlaşma sağlanamadığı takdirde şarkılar platformdan kaldırılacak ve önceki videolar da bu durumdan etkilenecek. Açıklamada TikTok cephesini suçlayacak bir detaya da yer verildi. Öyle ki TikTok’un önceki anlaşmanın daha da altında bir fiyat ile anlaşma yapmaya çalıştığı iddia edildi. Açıklamada “Şirketler yeni bir anlaşmanın şartlarını kabul etmediler. Mevcut anlaşmanın sona ermesi üzerine Universal Music Publishing Group dahil Universal Music Group içeriklerin lisanslanmasını durduracak.” denildi.

Universal Music Group’ta Hangi Şarkıcılar Var?

Universal Music Group ile yapılan anlaşma arasında Taylor Swift, The Weeknd, SZA, Steve Lacy, Drake, Billie Eilish, Harry Styles, Adele ve U2 gibi pek çok isim yer alıyor. Tüm bu iddiaların ışığında TikTok cephesinden hiçbir açıklamanın gelmemiş olması da dikkat çekiyor. ancak şirketin böyle bir risk alması da beklenmiyor. Bu nedenle günün geri kalan saatlerinde sıcak gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir