TikTok, oyun sektörüne yönelik özel bir uzantı olan Oyun Trendleri Raporu’nu paylaştı. Rapora göre, geçtiğimiz yıl TikTok platformunda oyun içerikleri 3 trilyondan fazla görüntülenme aldı. Rapor, oyun kültüründeki yeni tüketici davranışlarını derinlemesine incelemekte ve bu alanda önemli içgörüler sunmaktadır.

TikTok’un METAP (Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan) Bölgesi için özel veri ve içgörüleri içeren raporu, markaların toplulukla nasıl etkileşim kurabileceklerini ve platformda başarılı oyun içeriği oluşturabileceklerini anlamalarına yardımcı olmak amacıyla hazırlandı. Rapor, bölgedeki özel verileri ve içgörüleri sunarak markaların stratejilerini geliştirmelerine ve TikTok’ta etkili bir şekilde var olmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Türkiye’deki kadın oyuncuların oranı yüzde 53 

Türkiye’de dijital içerik tüketimi oldukça yüksek seviyededir ve bu bağlamda oyun incelemeleri ve özetleri, en çok tüketilen içerikler arasında öne çıkmaktadır. Türkiye’deki TikTok kullanıcıları ise sosyal medya deneyimleri ve oyun oynama alışkanlıklarıyla tüketici memnuniyeti kriterlerinde büyük farklarla öne çıkmaktadır. Aşağıda, Türkiye’deki TikTok oyuncularıyla ilgili bazı istatistikler yer almaktadır:

  • Oyuncuların %60’ı, sosyal medyadaki reklamlardan sonra oyunları indirmektedir.
  • %59’u, sosyal medyada önerilen oyunlar için harcama yapabilmektedir.
  • %66’sı ise oyun topluluğuyla bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanmaktadır.
TikTok yaş sınırlaması özelliğini duyurdu

“TikTok oyun kültürü ve eğlencenin kesiştiği bir yer haline geldi.”

TikTok’un Orta Doğu, Türkiye, Afrika, Pakistan ve Doğu Avrupa Oyun Sektörü Başkanı Sezer Değirmenbaşı, şu ifadeleri dile getirdi:

“What’s Next: Oyun Trendleri Raporu da bize gösteriyor ki, TikTok gerçekten de oyun kültürü ve eğlencenin kesiştiği bir yer haline geldi ve bize hayatın her kesiminden oyunculara topluluklarını bulma, heyecan verici yeni yollarla keşfetme, bağlantı kurma ve yaratma fırsatı sunduğunu gösterdi. Biz de küresel oyun topluluğumuzun gücünü sergilemekten ve markaların yeni kitlelere ulaşmak için platformumuzdaki etkileşimden nasıl yararlanabileceğini göstermekten heyecan duyuyoruz”

İşletmelerin TikTok’ta büyüme sağlaması için ihtiyaç duydukları araçlarla donatmayı, verilerle destekleyerek eyleme geçirilebilir çıkarımlar ve trend analizleri sunulan raporda, METAP Bölgesini kapsayan başlıca sonuçlar şu şekilde yer aldı:

  • Kullanıcıların üçte biri, içerik üreticilerinin paylaştığı içerikleri izledikten sonra daha fazla bilgi için ürün ya da marka hakkında araştırma yapmaktadır.
  • Kullanıcıların %36’sı, içerik tüketirken keyif aldıkları zamanlarda satın alma motivasyonlarının arttığını belirtmektedir.
  • Kullanıcıların %80’i, markaların challenge veya akım başlattığı, viral olabilecek trend veya mem içeriklerini çıkardığından memnuniyet duymaktadır.
  • TikTok kullanıcılarının sponsorlu videolarını izleyenlerin satın alma motivasyonunda, mizahın önemi 1,7 kat daha fazladır.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir