TikTok LIVE Studio resmi olarak piyasaya sunuldu. Peki yeni araç TikTok LIVE Studio nedir, nasıl kullanılır? İşte merak edilenler…

TikTok, dünyanın en popüler sosyal ağlarından birisi olarak popülerliğini korumaya devam ediyor. Daha fazla kişiye hitap etmek ve içerik üreticileri için başka araçların kullanılmasının önüne geçilmesi adına TikTok LIVE Studio adıyla yeni bir yazılım geliştirildi. TikTok yaptığı resmi tanıtım ile uygulamasını piyasaya sürerken Windows işletim sistemlerinde TikTok LIVE Studio ile kolayca yayın yapılabileceği ifade edildi.

TikTok LIVE Studio Nedir?

TikTok LIVE Studio, TikTok’un Windows işletim sistemi için geliştirdiği TikTok yayınları yapmaya yarayan bilgisayar yazılımıdır. TikTok’ta yayın yapacak kişiler, video ve sesler eşliğinde uygulamada yayın yapabilmektedir.

TikTok LIVE Studio Nedir, Nasıl Kullanılır?
TikTok LIVE Studio Nedir, Nasıl Kullanılır?

TikTok LIVE Studio Özellikleri Neler?

TikTok LIVE Studio özellikleri arasında yayın yapmanın yanı sıra pek çok detay da yer alıyor. canlı yayın ayarları üzerinden canlı yayınların başlıklarını, kapak fotoğraflarını, etiketlerini belirleyerek TikTok üzerinden işlem yapmaya gerek kalmadan yayınlara müdahale edilebiliyor. Üstelik TikTok LIVE Studio çoklu konuk ve co-host olarak adlandırılan özellikler destekleniyor. Bu sayede kullanıcılar yazılım ile interaktif yayınların yapılması da mümkün. Yayınlarda gerekli tüm ayarlamaların yapılabildiği yazılımda ücretsiz efektler de kullanıma sunulmuş durumda.

TikTok LIVE Studio’da canlı sohbet bölümü de yer alıyor. yayın sırasında sohbet bölümünü görmek ve kontrol etmek isteyenler için bu özellik de son derece faydalı. Kullanıcılar sohbette hediyelerden emojilere kadar tüm içerikleri aynı TikTok’ta olduğu gibi görüntülemek mümkün. Üstelik sohbette filtreleme ve düzenleme özellikleri dahi özel yazılıma aktarılmış durumda.

TikTok LIVE Studio Sistem Gereksinimleri

TikTok LIVE Studio için yapılan açıklamalarda sistem gereksinimi olarak Windows 10 ve üzeri işletim sistemlerinin kullanılması gerektiği ve sadece 64bit sistemlerde uygulamanın kullanılabildiği belirtildi. Uygulama macOS’ta desteklenmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir