TikTok son dönemin en önemli akımlarından birisi haline gelirken bu zaman zaman dolandırıcılık olayların da platformda yaşanmasına neden olabiliyor. BBB, yaptığı açıklamada kripto para dolandırıcılığına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Better Business Bureau (BBB)’da yer alan bir haberde Tiktok’ta Kripto para dolandırıcılık olaylarının giderek arttığı vurgulandı. Habere göre dolandırıcılar deste deste nakit paralar ile içerikler oluşturarak kripto para yatırımı ile kazanç sağladıklarını öne sürüyor. TikTok popülerliğinin artması ile dolandırıcıların daha fazla platformda yer almaya başladığını vurgulayan BBB, platformu kullanan kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

TikTok Now tanıtıldı: TikTok Now özellikleri neler?

Para katlamayı vaat ediyorlar

Saatler içerisinde paraların katlanabileceğini ve %100 garanti sağladıklarını söyleyen dolandırıcılar, videolar ile destekledikleri bu iddialarıyla platformdaki binlerce kişi etkileyebiliyor. TikTok üzerinden WhatsApp ve Telegram gibi farklı platformlara yönlendirme yapan dolandırıcılar, böylece kullanıcıları yatırım yapmaya teşvik ediyor ve belirtilen cüzdanlara yatırımlarını göndermesini istiyor.

Başlangıç amacıyla küçük tutarların yatırım olarak yapılmasını isteyen dolandırıcılar, bu aşamanın ardından iki farklı yolu seçiyor. İlk yolda kullanıcıların küçük meblağlar ile paralarını katlamasını sağlayan dolandırıcılar, kullanıcılara paralarını geri ödüyor ve kazanç elde edilmesini sağlıyor. Bu aşamanın ardından ise kullanıcılar daha fazla para kazanabilmek adına daha büyük miktarda yatırımlar yapıyor. Ancak bu yatırımların daha sonra dönüşü olmuyor.

İkinci seçenekte ise kullanıcıların yatırımları hiçbir şekilde geri ödenmiyor. Paralarını geri isteyen kullanıcılardan ise işlem ücreti ödenmesi gerektiği belirtilerek küçük miktarlarda para göndermesi isteniyor. Bu şekildeki dolandırıcılık işlemleri, dolandırıcıların kısa süre içerisinde yüksek meblağlarda para kazanmasını sağlıyor.

BBB ise yaptığı araştırmalar sonrasında “Ne yazık ki, gönderdiğiniz tüm paralar dolandırıcıların cebine girecek. Yatırımınızdan geri dönüş alamayacaksınız ve ilk depozitonuzu da geri almayacaksınız.” diyerek kullanıcıları bu konuda bilgilendiriyor.

BBB hakkında

Dünya genelinde güvenilirlik yaratan özel ve Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan BBB, Kullanışlı ve güvenilir bir şekilde işlem yapılacağı işletmeye marka ve hayır kurumlarına tanıtarak olası risklere karşı da uyarılarda bulunuyor.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir