TikTok yaptığı özel anlaşmalar sonrasında platform üzerinden kitap satışına başladı. İşte TikTok kitap satışından ilk detaylar.

Kısa video platformu TikTok, İngiltere’de HarperCollins ve Bloomsbury gibi yayıncılarla özel bir iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında TikTok kullanıcıları platform üzerinden direk kitap satın alabilecek. İş birliğinin dünyaca ünlü yayın şirketleriyle yapılması, TikTok’un büyük oynamak istediğini gösteriyor.

TikTok’ta uyku yayınları günden güne artıyor

TikTok kitap satışı ile yeni dönem başlıyor

Anlaşma sağlanan şirketlerden birisi olan HarperCollins, dünyanın en büyük yayın şirketlerinden biridir. Diğer şirket Bloomsbury, ise Harry Potter gibi çok satan romanlar ile tanınıyor. TikTok, büyük ve köklü yayıncıların yanı sıra Ibada London gibi bir dizi bağımsız kitapçıyla da iş birliği yapıyor.

Daha önce ABD’de testleri yapılan ve Barnes & Noble gibi ortaklar ile “Yaz Okuması” etkinliklerini gerçekleştiren TikTok, kitap satışının ilk adımlarını atmıştı. Yeni anlaşma ise test olmaması ve ABD dışında gerçekleştirilmesi açısından dikkat çekiyor.

Raporlara göre TikTok’un kitapçılarla iş birliği, kitap topluluğu BookTok üzerine kurulu. 2020’nin başında kullanıcılar kendiliğinden kitaplar ve okuma üzerine bu topluluğu oluşturdular. An itibariyle BookTok, TikTok üzerindeki en aktif topluluklardan biri haline geldi ve ilgili videolar 88 milyardan fazla görüntülendi.

TikTok kitap satışı, fenomen etkinliklerini ve TikTok’un e-ticaret sitesine evrilmesi noktasında önemli bir adım olarak görülüyor.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir