Müzik merkezli bir sosyal medya platformu olan TikTok, müzik şirketleri ile bu konuda birçok yasal anlaşmalara imza atıyor. Daha önce dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Universal Musıc Group (UMG) ile anlaşmış olan TikTok, bu sefer anlaşma şartlarını Universal Musıc Group’a beğendiremedi. UMG, tiktok ile olan mevcut anlaşmalarını 31 Ocak’ta sona ereceğini ve tekrar yenilemeyeceklerini açıkladı. Bu konu hakkında  “TikTok ve Universal Musıc Group yeni bir anlaşma için konulan şartlar üzerinde anlaşmaya varamadı ve mevcut anlaşmanın sona ermesiyle TikTok ve “Music” hizmetlerine içerik lisanslamayı durduracak” açıklamasını da ekledi. 

Universal Music Group, sanatçı ve söz yazarı topluluğuna gönderdiği bildiride TikTok’u adil bir değer sunmadan müzikten kâr elde etmeye çalışmakla eleştirdi. UMG ayrıca TikTok’un genel gelirine katkısının asgari düzeyde olduğunu ve toplam kazancın yalnızca %1’ini oluşturduğunu belirtti.

Bu konuda hakkında “TikTok’un olması gereken değerden çok daha düşük seviyedeki, gelir özelindeki hızlı büyümesini kesinlikle yansıtmayan, önceki anlaşmadan daha düşük değere sahip bir anlaşmayı kabul etmemiz için bizi zorlamaya çalıştı” açıklamasını da ekleyen UGM, lisansladığı müzikler üzerinden daha fazla para kazanmayı istiyor ve aynı zamanda da yapay zeka üretimi müziklere karşı bir koruma talep ediyor. 

TikTok ve UMG’nin son aşamada nasıl bir anlaşmaya varılacağı merak ediliyor.

TikTok
TikTok

TikTok’tan Yeni Format Geliyor

TikTok bu aralar birçok farklı konularla gündeme geliyor. Sosyal medya kullanım alışkanlığında adeta bir devrim yaparak, kısa ve dikey video formatını Instagram ve YouTube gibi platformların da kendi bünyelerine eklemek zorunda bıraktı. Bazı içerik üreticilerine 30 dakikalık video süresi hizmeti sunacağını açıklamıştı. 

Büyük ekranlardaki deneyimi iyileştirmek için çalışmalara da başlayan TikTok, kullanıcılarına esneklik sağlamak istiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir