TikTok, kullanıcı deneyimini iyileştirecek ve uygulamayı daha da sağlıklı hale getirecek iki yeni özelliği duyurdu. Detaylar haberimizde:

TikTok’a Avatar özelliği geldi

Dünyanın önde gelen eğlence platformlarından TikTok, kullanıcıların ekranda geçirdikleri zamanı yönetebilmeleri için yeni özellikler açıkladı. Bu düzenlemeler sayesinde TikTok topluluğundaki kişiler uygulamalara harcadıkları zamanı daha sağlıklı analiz edebilecek ve istedikleri zaman “ara bildirimleri” alabilecekler.

TikTok kullanıcılarının ortamının kontrolünü elinde tuttuğunu hissetmesini kolaylaştırmak için topluluğuna iki yeni pratik araç tanıttı. Bunlardan ilki “kesme bildirimleri”. TikTok yeni güncellemeyle uygulamaya günlük bir ekran süresi sınırı ekledi, bu da kullanıcılarının uygulamada her gün ne kadar zaman geçirmek istediklerine karar vermelerine yardımcı oluyor. Platform artık kullanıcılara düzenli ekran araları sağlayarak topluluklarındaki insanların TikTok’ta ne kadar zaman harcadıklarını kontrol etmelerini sağlayan bir araç sunuyor. Bu araç ile TikTok, kullanıcılara ayarladıkları saatte sürekli TikTok kullandıktan sonra rahatlamalarını hatırlatır.
iOS için TikTok indir
Android için TikTok indir

TikTok’un yeni özelliği ile artık ekranda geçirilen süreyi kontrol edebilirsiniz

Bir diğer yenilik ise ekranda geçirilen süreyi takip edebileceğiniz yeni “gösterge tablosu”. Bu panel sayesinde TikToku kullanıcıları, uygulamada günün hangi saatinde geçirdikleri, uygulamayı kaç kez açtıklarına, TikTok’ta kaç saat geçirdiklerine ilişkin verilere ulaşabilecekler.

Ayrıca kullanıcılar gösterge tablosunu kontrol etmek için haftalık uyarılar alacaklar. Duyurulan değişiklikler sayesinde, gençler, ebeveynler ve TikTok topluluğundaki herkes, zamanlarını nasıl geçirdikleri ve zamanlarını ekranda nasıl daha sağlıklı yönettikleri konusunda söyleyecek çok şeyi olacak.

Şu anda birçok ülkede kullanıma sunulan bu özelliklerin bu ayın sonunda Türkiye’de de kullanıma sunulması bekleniyor ancak özelliğin ne zaman yayımlanacağına dair kesin bir tarih yok.

Peki siz TikTok’un yeni özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir