CES 2024 ‘de teknoloji devi Google bu etkinliği boş geçmedi. Teknoloji devi, Las Vegas’taki teknolji fuarında yapmış olduğu duyurusu ile Chromecast cihazlarına büyük bir güncelleme getireceğini duyurdu. Şirketin yaptığı paylaşımlar TikTok kullanıcılarını bir hayli mutlu edecek.

Google Play’in ürün, tasarım ve mühendislik ekibinden sorumlu Sameer Samat’ın bir blog gönderisinde paylaştığı üzere, TikTok içerikleri artık telefondan Chromecast cihazına direk olarak yansıtılabilecek. İster TV’nize bağlı bir cihaz olsun, ister TV’nizin Chromecast fonksiyonu olsun.

Dahili Chromecast özelliği bulunan cihazların ise, seçeneklerinin yakında artması bekleniyor. 2024 model LG’nin TV’leri Chromecast yeteneğine sahip olacak. Benzer şekilde yeni TCL ve Hisense televizyonlarda ise Chromecast kullanmak için TV’nin arkasına bir cihaz takmanız gerekmeyecek.

Diğer bir yandan Google, LG Hospitality and platformuna Chromecast özelliğinin önümüzdeki senelerde geleceğini açıkladı. Bu durumu özetlemek gerekirse, eğer olduğunuz yerde LG varsa yani örneğin otel odasında veya hastanede istediğiniz anda telefonunuzu televizyona yansıtabileceksiniz.

İçerikleri Telefondan Tablete Aktarabileceksiniz

İçerikleri Telefondan Tablete Aktarabileceksiniz

Google’ın 2024 yılında bir diğer olarak Gooogle Pixel tablet ve Pixel telefonlara güncelleme getireceğini açıkladı. Bu güncellemeye göre iki cihazı birbirine yakınlaştırdığınız zaman Spotify veya YouTube Music içeriğini telefondan tablete aktarabilmeniz mümkün olacak.

Örneğin eve giderken bir şeyler dinliyorsunuz eve ulaştığınızda dinlediğiniz içerik aynen Pixel tabletinizde çalıyor olacak. Fakat bu güncellemenin benzeri iPhone ve HomePod arasında bulunuyor.

Google’ın açıklamasına göre şu anda yeni Google TV ve eski Android TV platformlarını kullanan 220 milyondan fazla aktif kullanıcı cihazı bulunuyor. Bu cihazların ise her biri, içeriği farklı cihazlardan yansıtarak kendi donanımı üzerinden açabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir