Doktorlar tarafından yapılan bir araştırma TikTok ve diğer sosyal medya platformları nedeniyle gençlerin Tourette sendromuna sahip olduğunu ortaya çıkardıı.

Yapılan araştırmalara göre TikTok’un gençlerde kaygı ve depresyon gibi rahatsızlıklara neden olduğu ortaya çıktı. Wall Street Journal, pandeminin başlamasıyla bu oranın arttığını duyurdu.

TikTok gençleri depresyona sokuyor

Bir süredir gizli belgelerle gündemde olan Facebook, gençlerin sosyal medya uygulamaları nedeniyle herhangi bir psikolojik problem yaşamadıklarını savunmuştu.

Almanya’nın Hannover kentinde yaşayan Doktor Kristen Müller-Vahl, TikTok ve Instagram yüzünden birçok genç kızın Tourette sendromuyla mücadele ettiğini belirtti.

İstemsiz hareketler ve tikler olan kişilerde görülen Tourette sendromu genellikle erkek bireylerde görülür. Sosyal medya platformlarının Tourette sendromu üzerindeki etkisine dair bilimsel bir kaynak olmamasına rağmen birçok doktor benzer şikayetleri olan hastalarının olduğunun altını çiziyor. Araştırmayı yürüten bir grup doktor bu sorunun Tourette değil, fonksiyonel bir hareket bozukluğu olduğunu düşündüklerini belirttiler.

Koronavirüsün sosyal medya kullanımına etkisi ne

Chicago Rush Üniversitesi Tıp Merkezi doktorlarından Caroline Olvera, birçok hastanın bu sorundan dolayı başvurduğunu belirtti. Texas Çocuk Hastanesi’nde pediatrik nörolog olan Mariam Hull’un yakın tarihli bir makalesi, yayılma kapasitesi olan psikolojik bozuklukların geçmişte genellikle coğrafi konumlarla sınırlı olduğunu, ancak sosyal medyanın bunların küresel olarak yayılmasına izin verdiğini ortaya koydu. Son dönemlerde özellikle pandemiyle birlikte artan sosyal medya kullanımı ilerleyen yıllarda gençler için risk oluşturabilir gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir