Kısa sürede en popüler sosyal ağlardan biri haline gelen TikTok, Amerika Birleşik Devletleri’nde gençlerin ruh sağlığını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma altına alındı.

Başsavcı Maura Healy, TikTok’un sosyal medya platformunu çocukların, ergenlerin ve gençlerin fiziksel ve zihinsel sağlığını iyileştirecek şekilde tasarlayıp, çalıştırıp tanıtmadığını belirlemek için ülke çapında bir araştırma başlattı. Ülke çapındaki savcılar, şirketin eyalet tüketici koruma yasalarını ihlal edip etmediğini ve halkı tehlikeye atıp atmadığını araştıracak.

Tiktok ruh sağlığı soruşturması hakkında

Başsavcı Healy ve ülke çapındaki meslektaşları, sosyal medya platformlarının genç Massachusetts sakinleri üzerindeki olumsuz etkilerinden uzun süredir endişe duyuyorlar.

Healy geçtiğimiz günlerde, “Çocuklar ve gençler zaten kaygı, sosyal baskı ve depresyonla mücadele ederken, sosyal medyanın onların fiziksel ve zihinsel sağlıklarına daha fazla zarar vermesine izin veremeyiz. Devlet savcısının gençlerin korunması ve TikTok gibi şirketlerin günlük yaşamlarımız üzerindeki etkisi hakkında daha fazla bilgi edinme sorumluluğu var” dedi.

TikTok bu senenin marka trendlerini açıkladı

Soruşturma, bu kullanımın gençlere verebileceği zararı ve TikTok’un neler bildiğini araştıracak. özellikle araştırma; Platformda harcanan zaman ve katılım sıklığı dahil olmak üzere, gençlerin kullanıcı katılımını artırmak için TikTok’un kullandığı yöntem ve tekniklere odaklanıyor.

Mayıs 2021’de 44 Başsavcıdan oluşan ikili bir koalisyon, Facebook’tan 13 yaşından küçük çocuklar için bir instagram sürümü başlatma planlarından vazgeçmesini istedi.

TikTok Koalisyonlarda Öncü Soruşturma İkili Avukatları California, Florida, Kentucky, Massachusetts, Nebraska, New Jersey, Tennessee ve Vermont’tan geliyor. Ayrıca, soruşturmaya ülkenin dört bir yanından çok sayıda devlet avukatı katıldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir